La pluja serà una realitat aquesta setmana a la Garriga

0
Marti Oliveras_01

La setmana que avui comencem vindrà marcada per la variabilitat al cel. Esperem, per tant, jornades amb estones de tot. I és que després d’un final de setmana esplèndid amb domini del sol i de la bonança tèrmica a migdia, la setmana entrant es presenta més canviant, en definitiva, més primaveral.

Així doncs, malgrat aquest inici plàcid i assolellat, amb una mica de calor, fins i tot, a migdia, aquesta mateixa nit arribarà un canvi de temps que ens portarà un augment dels núvols, ruixats i un descens força pronunciat de les temperatures fins dimecres.

L’acostament d’un sistema frontal amb aire fred en alçada propiciarà la formació de xàfecs i tempestes a casa nostra els propers dos dies. Un dimarts i un dimecres inestables, amb poques estones de sol i amb molta probabilitat de pluja a gran part del territori català.

Això no obstant, cal dir que aquesta inestabilitat no es traduirà d’igual manera a tot el país: allà on podrà ploure-hi amb més ganes, serà bàsicament al Pirineu, comarques de la Catalunya Central i en algun punt de muntanya del Prelitoral. Sembla que, poc o molt, acabarà plovent a tota la geografia catalana, si bé ho farà amb més força als llocs que acabem de citar. Un episodi breu però que pot donar algun registre de precipitació important, que ajudarà a refrescar l’ambient i a regenerar els camps i els boscos dels entorns garriguencs, així com en el conjunt del país. 

I és que després de l’onada de calor que vam viure la setmana passada, l’aigua fa molta falta i és una alegria poder anunciar pluges.

Després d’aquestes dues jornades més inestables, de cara al dijous i en dies posteriors, sembla que el temps tendiria a estabilitzar-se novament, amb una recuperació, al mateix temps, de les temperatures.

De cara al cap de setmana, com ja acostuma a passar durant els mesos de primavera i estiu a les comarques de muntanya del nord de Catalunya (ens referim, doncs, al Pirineu i Prepirineu), és possible la formació d’alguns xàfecs o tempestes de tarda. En principi, de curta durada i força locals, de poca extensió.

Les temperatures, després de la baixada del dimarts i el dimecres, tendiran a l’alça novament i sembla que a finals de setmana parlaríem altre cop de calor, però moderada, durant les hores centrals del dia. El mercuri es mantindrà relativament a llarga i no parlarem, ni de bon tros, de la calorada excepcional que vam viure la setmana passada.

Resumint: ruixats i tempestes al centre de la setmana i temps novament estable i amb recuperació de les temperatures de cara a finals de setmana. 

Seguirem la situació de ben a prop i informarem properament.

Bona setmana a tots i totes, salut i méteo!

Article anteriorEntrevista a Neus Marrodán, candidata d’Acord+ERC a les municipals 2015
Article següentJuan Carlos Girauta: “Guanyarem les eleccions als nacionalistes i acabarem amb la bretxa social a Catalunya”
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.