La No independència… és dependència (79)

0
Per la_Dignitat_Logo

Eleccions Municipals sense tenir en compte la dependència d’Espanya? Quant depèn de la capacitat de decisió i gestió de cada ajuntament? Quant depèn pel benestar dels seus veïns? No han d’apujar impostos per atendre les necessitats socials degudes a la soferta manca de finançament? Evoluciona l’Estat espanyol cap a una recentralització, retallada de facultats, dels ajuntaments? Sí! Creix la dotació de recursos econòmics? No! Quant guanyarien els ajuntaments catalans si no depenguessin d’Espanya? Què és coherent votar? Llistes que donen suport a aquests perjudicis de la dependència d’Espanya o llistes que intentaran els beneficis de la independència per tots?

A qui representaran realment alcaldes i regidors? Tindran en compte els votants, els molts temes pendents per manca de recursos econòmics per culpa del dèficit fiscal, incompliment d’inversions i un llarg etcètera? Quines llistes i partits han representat als seus votants i han exigit al govern espanyol que compleixi els seus compromisos? No han estat només els independentistes? Han representat els càrrecs municipals dels partits “dependentistes” als seus votants, o potser als seus partits espanyols? Posem com a exemple: rodalies, incompliment d’estructures bàsiques, desigualtats escandaloses entre poblacions catalanes i espanyoles. Han exigit alguna cosa PPC, PSC, C’s o ICV, als governs espanyols? Algú creu que ho faran? Quina opció prendran els votants pels seus ajuntaments? Representants propis que defensin els seus interessos o representants d’altres que no ho faran i sí que els perjudicaran?

Quins ajuntaments defensaran millor els seus habitants? Recordaran els votants que Catalunya està al capdavant en contribució econòmica a Espanya però a la cua en recursos que ha d’aportar l’Estat espanyol per sanitat, educació, etcètera? Recordaran que això passa des de fa molts anys amb el silenci còmplice dels partits que defenen la dependència d’Espanya? És ètic, digne, atacar als ajuntaments obligats a retallar i no fer-ho als veritables responsables que són els governs espanyols i a qui els recolzen? Han valorat qui defensarà més i millor el benestar que mereixen pel que generen? Que és el coherent de cara a la qualitat de vida de cada poble? Triar els qui defensen la independència per un major benestar, o els que no ho faran i perjudicaran, encara més, recolzant la dependència?

Per què oposar-se al Suprem per la seva sentència sobre el català? Per democràcia! Pot una sola família obligar a canviar el sistema a tota la resta de la classe? Per dignitat democràtica! Pot un tribunal espanyol anular la decisió del Parlament català i la voluntat de la pràctica totalitat de les famílies de Catalunya, de tota la comunitat educativa? No és aquesta sentència una mostra clara de colonització (imposició per la força de les armes o de la llei, de la pròpia llengua… en el territori conquerit). Per justícia! És just haver de renunciar als propis interessos per subordinar-se a altres d’aliens? Per dignitat! Quina societat amb cultura i història pròpia acceptaria que la neguin i ataquin la seva llengua, cultura i valors? Què està passant amb el català a les Balears, València i Aragó? Què busca, en realitat, el Suprem? Defensar el desig d’unes famílies o imposar un projecte de regionalització i castellanització de Catalunya? Democràcia o dictadura legal? Dignitat democràtica o indignitat submisa? Justícia o injustícia? Llibertat o colonització? Què ha de triar un votant amb dignitat, a Catalunya?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… Per dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook dignitat@hotmail.com

Article anteriorFoment auncia la licitació del desdoblament del tram de la R3 entre Parets i la Garriga
Article següentEls cartells electorals
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.