Entrevista a Fernando Jiménez, candidat del PP a les municipals 2015

0
ferran PP03C

Fernando Jiménez és un vell conegut de la política garriguenca. Parlem amb ell en la tercera peça d’un cicle d’entrevistes a tots els caps de llista dels grups polítics que es presenten a les eleccions municipals d’enguany a la Garriga. Al final d’aquesta entrevista, hi trobareu l’àudio d’aquesta, hi podeu veure un vídeo del candidat dirigint-se al seu electorat gravat a la sala Hall Termes de l’Hotel Termes la Garriga i el programa electoral del partit.

El patrocini d’Hotel Termes la Garriga fa possible la cobertura que La Garriga Digital.cat fa d’aquests comicis.

La Garriga Digital: Més enllà de la defensa dels valors democràtics i el treball per les persones que assenyalen al seu programa, quin és el tret diferencial del PP?

Fernando Jiménez: A veure, parlem de que ara estem en eleccions municipals i de que tots els regidors i regidores de Catalunya tenen un programa marc genèric. La llista que presentem nosaltres és una llista garriguenca per a treballar per la Garriga. Qui sap els problemes del poble som nosaltres, tenim un programa fet per a solucionar els problemes del municipi. Som bons gestors, per no dir els millors, el nostre tarannà és aquest.

La llista que presentem nosaltres és una llista garriguenca per a treballar per la Garriga

ferran PP01CL.G.D.: Fa quatre anys, Rafel Puig, el seu antecessor al cap de la llista del PP que tristament ens va deixar fa un temps, explicava en una entrevista a la Garriga Digital que el pilar de l’acció del PP era la reindustrialització del poble. Tenen prevista alguna mesura en aquest sentit actualment?

F.J.: Tenim mesures depenent d’on vingui el problema. La situació ha canviat molt de quatre anys ençà, la crisi ha fet molt mal. Tenim mesures, com deia, depenent del ram, diguem-ne. Ara estem per millorar i fomentar la feina, que la Garriga torni a ser el que era. La indústria del moble està desapareixent, i nosaltres volem fomentar-la de nou. Cal fer empenta en aquest sentit, quasi tothom ho ha oblidat. I moltes més coses a part d’això: coses que li manquen al municipi.

La indústria del moble està desapareixent, i nosaltres volem fomentar-la de nou. Cal fer empenta en aquest sentit, quasi tothom ho ha oblidat

L.G.D.: Com per exemple?

F.J.: Tenim el que et comentava, el foment i potenciació de la indústria del moble a la Garriga. Fins i tot pensem que es poden fer bonificacions fiscals a la gent que vulgui apostar per la Garriga per a establir la seva empresa. En les taxes, permisos o llicències d’activitat i obertura, el que sigui necessari perquè la indústria del moble torni a revifar a la Garriga. Aquest és un dels punts. També pensem que la Policia Local ha de tenir unes dependències pròpies, no estar situada a l’edifici de l’Ajuntament. Treballarem per això, perquè la policia tingui les seves instal·lacions. On? No ho sabem encara.

Pensem que la Policia Local ha de tenir unes dependències pròpies, no estar situada a l’edifici de l’Ajuntament

L.G.D.: Incentivarien, així, la instal·lació de noves empreses als polígons industrials del poble.

F.J.: Si, totalment.

L.G.D.: Aposten pel creixement dels polígons ja existents o per l’aprofitament dels que ja hi ha?

F.J.: Bé, el que l’empresari vulgui. Cal revifar els polígons que tenim, sigui amb empreses ja establertes o de noves. Donar ànim als polígons perquè ara ja sembla que hi ha més moviment. Hi ha més trànsit als polígons, més trànsit de camions, tot i que no s’ha arribat al nivell de fa uns anys. Cal potenciar això, i tornar a fer la fira del poble, que ja s’havia fet molts anys. Treballarem per això.

Cal revifar els polígons que tenim, sigui amb empreses ja establertes o de noves

L.G.D.: Seguint amb l’economia municipal. El turisme també hi té un paper determinant. Què proposa el PP en aquest camp?

F.J.: La mesura que prendrem és potenciar el turisme que tenim a la Garriga: el del patrimoni, el negoci de proximitat i les aigües termals. El que ja tenim i ja ho fem, cooperar amb això i potenciar els actius de la Garriga. Creiem que la Garriga ja és potent en aquests temes i aquests són els que recolzarem.

ferran PP05CL.G.D.: Alguna altra mesura concreta en el seu programa?

F.J.: Bé, sí, mesures, idees, projectes que al nostre partit com a garriguencs que som serviran per a treballar per millorar la Garriga. Creiem que la Garriga s’ha quedat aturada aquests quatre anys. Jo porto poc més de dos anys des que el meu company va morir, i el que he vist és que el poble en aquest temps segueix quasi igual. No hi ha hagut quasi cap millora, estem descontents. Tenim una sèrie d’idees per fer canviar la Garriga. La Garriga no es mereix estar com està ara.

Creiem que la Garriga s’ha quedat aturada aquests quatre anys

L.G.D.: En quin sentit volen fer canviar la Garriga?

F.J.: Hi ha moltes zones desordenades, com la Pista número 1, la carretera de Ribes, el túnel de l’estació… Ens queixem de que no tenim doble via al tren i resulta que tenim un túnel d’un sol carril, i portem cent anys així. Coses com aquestes, desordenades, com les instal·lacions de la policia… També volem crear uns bonus de deu viatges de bus només per a trajectes al municipi, crear més aparcament públic gratuït, ja sigui ampliant la Sínia o al pati de Can Luna, recuperar el solar dels Pinetons, que ara és de l’INCASOL, per a fer-hi vivenda social…

L.G.D.: El solar on va haver-hi troballes arqueològiques.

F.J.: Exactament. Allà no s’hi farà res, s’ha de recuperar el solar i fer-hi vivenda social de lloguer. L’opció de compra no la trobem bona perquè ha baixat molt el preu dels pisos i seria difícil oferir un millor preu que el que ofereixen els particulars.

L.G.D.: Li volia preguntar per dos projectes en marxa al municipi, el berenador de Ca l’Artigassa i el balneari de Ca l’Espargaró.

F.J.: Nosaltres el berenador de Cal l’Artigassa no el veiem malament. Tot i que hi podem veure un perill, que és el pas sense barrera del tren, que està senyalitzat visual i acústicament però no té barrera. Si hi posen un berenador hi haurà afluència de gent i pot ser un perill. No volem posar el crit al cel, perquè està senyalitzat, si s’ha aprovat el projecte, per nosaltres està bé.

L.G.D.: I pel que fa a Ca l’Espargaró?

F.J.: Doncs jo estic en contra. És una zona agrícola, rústica, estem en contra d’aquest pla del propietari. Vàrem ser a la reunió amb tota l’oposició i l’equip de govern per a informar-nos, i el projecte és bonic i ambiciós, d’una índole costosa, s’hi ha de posar molts diners, però donaria feina a només uns quants, no gaires. Crec que aquella zona amb tot no s’hauria de tocar. Ja tenim dos balnearis al terme de la Garriga, un que funciona al seixanta-cinc per cent, i les Termes la Garriga, que obriran ara i estan fent una aposta forta. Ara per ara, fer un altre balneari al municipi és una bogeria. D’aquí a quatre anys en podem parlar, però ara per ara hi estem en contra.

Ara per ara, fer un altre balneari al municipi és una bogeria. D’aquí a quatre anys en podem parlar, però ara per ara hi estem en contra

L.G.D.: Pel que fa a mesures com eixamplar el túnel sota les vies, o instal·lar a la policia en unes noves dependències, com es concilien aquestes despeses per a l’Ajuntament amb les restriccions econòmiques que vénen donades no només per la Generalitat, sinó també pel govern central del PP i les seves lleis d’ordenament municipal?

F.J.: No prometrem coses que no podem fer, això que quedi clar. Això són propostes i idees nostres, a mesura que passi el temps, si nosaltres governem, d’aquí a un o dos anys ja aniríem buscant finançament on es pugui. A la Diputació o en una partida pressupostària, a la Generalitat, a ADIF o al Ministerio de Fomento, pel que fa al túnel de l’estació. Pel que fa a asfaltar i ordenar zones del poble, ja es veuria any a any com es pot fer entrar en el pressupost o obtenir subvencions, tal com està fent ara l’equip de govern.

ferran PP02CL.G.D.: Tornant sobre la legislació municipal impulsada des de Madrid, considera que ha estat efectiva?

F.J.: Positiu per als que pensen de manera diferent a nosaltres, segur que no. Per a nosaltres sí. Creiem que la cosa està més regulada i controlada i que funciona, que és l’important. L’important és que les coses funcionin i estiguin clares, que la gent que es dediqui al servei públic sigui transparent. Treballem per la transparència i la netedat, res més.

L’important és que les coses funcionin i estiguin clares, que la gent que es dediqui al servei públic sigui transparent. Treballem per la transparència i la netedat, res més

L.G.D.: No podem perdre de vista el moment del procés nacional a Catalunya. Com es defensa des del món municipal la posició unionista?

F.J.: De fet sobre això ens les hem tingut en més d’un Ple. És a dir, s’han tractat punts de l’ordre del dia, però sempre hi ha algú que presenta alguna moció o algun prec sobre el tema de l’independentisme. Com vostès saben, des del Partit Popular estem en contra de la independència. El PP el que vol és dir que som tots iguals, que hi ha una Constitució vigent, amb una sèrie de lleis i que és aquest el model que tenim. Hem d’acatar això, jo no vull barallar-me ni amb vostè ni amb ningú.

Com vostès saben, des del Partit Popular estem en contra de la independència. El PP el que vol és dir que som tots iguals, que hi ha una Constitució vigent, amb una sèrie de lleis i que és aquest el model que tenim. Hem d’acatar això, jo no vull barallar-me ni amb vostè ni amb ningú

L.G.D.: No cerquem pas la confrontació, simplement creiem que és escaient tractar el tema pel moment històric en el que ens trobem.

F.J.: Doncs jo he viscut la confrontació a la sala de plens. Jo no tinc cap necessitat de barallar-me amb els meus amics i companys del poble, de la Garriga. Si hem de dir, no sé, qui és el més garriguenc, probablement guanyi jo, perquè més garriguenc que jo no hi ha ningú. Si tu et sents català jo ho respecto, però també has respectar tu que jo em sento espanyol. El tema és aquest, nosaltres no hem estat gaire respectats, ja li dic.

L.G.D.: A més vostè es troba que ha de defensar aquesta posició en solitari al Ple.

F.J.: Sí, jo tinc el meu grup, però el que dóna la cara sóc jo. A mi m’han passat coses, m’han cremat banderes al meu negoci, m’han amenaçat i m’han fet pintades al negoci. Això m’és igual, perquè són nanos eixelebrats, però jo he patit, i no en tinc cap necessitat. Escolti’m, el que es vulgui presentar per anar més amunt, que es presenti per a anar al Parlament de Catalunya, que es barallin ells si volen, jo ja tinc prou feina amb cuidar-me del meu poble. Fa dos anys que estem així i jo ja estic tip, el que vull és treballar pel meu poble i que la Garriga funcioni i estigui millor, que no estigui aturada com està ara, i tot això convivint amb tothom.

A mi m’han passat coses, m’han cremat banderes al meu negoci, m’han amenaçat i m’han fet pintades al negoci. Això m’és igual, perquè són nanos eixelebrats, però jo he patit, i no en tinc cap necessitat

L.G.D.: També respecte això, si em permet que rebli el tema, li volia preguntar per la concurrència de Ciutadans a les eleccions municipals, una força política amb unes posicions similars.

F.J.: Bé, cadascú és lliure de fer el que més s’estimi. Nosaltres contents no estem, això ja li dic. Sabem que és un rival, i a mi gràcia no me’n fa. Jo miro la llista de Ciutadans i el cap de llista no sé qui és, aquest senyor no el conec. Garriguenc no és, perquè si no el coneixeria. Però a més a més he vist la seva llista i hi ha gent meva, simpatitzants del PP. Hi ha gent que simpatitzava amb nosaltres, i en alguns casos han marxat a Ciutadans. Que s’han canviat? Bé, em sap greu. Potser alguna cosa no hem fet bé.

Jo miro la llista de Ciutadans i el cap de llista no sé qui és, aquest senyor no el conec. Garriguenc no és, perquè si no el coneixeria

L.G.D.: Amb quins resultats electorals estarien contents al PP?

F.J.: Bé, per suposat, amb governar. Estem preparats per governar i volem governar, i segurament ho faríem millor que l’equip de govern actual i que qualsevol dels que està a l’oposició. Estem preparats per a governar perquè jo sóc molt garriguenc, estimo la Garriga i sé on són les mancances i necessitats que té el poble.

Estem preparats per governar i volem governar, i segurament ho faríem millor que l’equip de govern actual i que qualsevol dels que està a l’oposició. Estem preparats per a governar perquè jo sóc molt garriguenc, estimo la Garriga i sé on són les mancances i necessitats que té el poble

Entrevista de Marc Bellmunt / Fotografies de Miquel Sebastià

Termes-LG-abr-2015 

Article anteriorEl thriller teatral Pell de porc arriba a la Garriga
Article següentPropostes il·lusionants per la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.