Pomes al forn amb crema pastissera

0
Pomes crema_01

Avui us portem unes postres molt conegudes en què s’utilitza una de les fruites més cultivades, consumides i antigues del món: la poma (“malus” en llatí).

El seu arbre, el pomer, és petit i de fulla caduca, floreix a la primavera coincidint amb el brotar de les fulles. Aquestes flors són de color blanc amb un tint rosat que, a poc a poc, van perdent color. La fruita madura a la tardor i habitualment té entre 5 i 9 centímetres de diàmetre.

Aquest arbre és originari de l’Àsia Central, on encara avui s’hi pot trobar l’avantpassat silvestre. Existeixen més de 7.500 varietats de pomes conegudes i d’entre les de major consum al nostre país hi trobem la Verd donzella, la Reineta, la Golden o la Starking, entre moltes d’altres.

Des del punt de vista gastronòmic el ventall és molt gran i les podem fer servir tant per fer receptes dolces com salades.

Avui hem preparat una recepta dolça molt tradicional i que creiem que no cal oblidar, ja que forma part del receptari català. Es tracta d’unes pomes al forn acompanyades de crema pastissera. Les hem presentat d’una manera diferent a com estem acostumats a menjar-les, tot i que la seva essència continua sent la mateixa.

Article anteriorNova exposició a la Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella: “Blues”
Article següentLa calor de ple estiu arriba aquesta setmana a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.