Pomes al forn amb crema pastissera

0
172

Avui us portem unes postres molt conegudes en què s’utilitza una de les fruites més cultivades, consumides i antigues del món: la poma (“malus” en llatí).

El seu arbre, el pomer, és petit i de fulla caduca, floreix a la primavera coincidint amb el brotar de les fulles. Aquestes flors són de color blanc amb un tint rosat que, a poc a poc, van perdent color. La fruita madura a la tardor i habitualment té entre 5 i 9 centímetres de diàmetre.

Aquest arbre és originari de l’Àsia Central, on encara avui s’hi pot trobar l’avantpassat silvestre. Existeixen més de 7.500 varietats de pomes conegudes i d’entre les de major consum al nostre país hi trobem la Verd donzella, la Reineta, la Golden o la Starking, entre moltes d’altres.

Des del punt de vista gastronòmic el ventall és molt gran i les podem fer servir tant per fer receptes dolces com salades.

Avui hem preparat una recepta dolça molt tradicional i que creiem que no cal oblidar, ja que forma part del receptari català. Es tracta d’unes pomes al forn acompanyades de crema pastissera. Les hem presentat d’una manera diferent a com estem acostumats a menjar-les, tot i que la seva essència continua sent la mateixa.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.