La calor de ple estiu arriba aquesta setmana a la Garriga

0
Marti Oliveras_01

La notícia d’aquesta propera setmana a la Garriga i al conjunt de Catalunya serà la calor. La calor de ple estiu! I és que entre dimarts i dijous viurem la primera onada de calor de la temporada, i la viurem ara, al maig. Un fet poc habitual però que serà una realitat aquests propers dies. 

Caldrà estar pendents del termòmetre perquè és possible que dijous es superin en escreix els 35ºC a molts punts de l’interior del país, assolint així rècords de temperatures màximes del maig a casa nostra.

A la Garriga, la jornada del diumenge ja ha resultat càlida per l’època de l’any: la màxima s’ha enfilat fins als 30ºC. Però, com dèiem, de cara a mitjans de setmana, aquest valor es veurà clarament superat i la calor serà de canícula. En alguns punts de Ponent, de les Terres de l’Ebre i de l’interior de Girona, dimecres o dijous es podrien arribar a fregar els 40ºC.

Davant d’aquest episodi de calor molt intensa, les activitats a l’aire lliure durant les hores centrals de la jornada haurien d’estar totalment prohibides, doncs la deshidratació i els cops de calor podrien estar a l’ordre del dia.

Malgrat tot, tal i com passa en situacions com aquesta, una petita part del territori català quedarà al marge d’aquest episodi i en aquests punts la calor serà molt moderada amb màximes a l’entorn dels 24 o 25ºC, fruit de la marinada que mantindrà els termòmetres a ratlla a primera línia de la costa. 

Aquesta calor es veurà accentuada per l’estabilitat atmosfèrica, doncs ens espera una setmana molt assolellada en conjunt. Només de cara a les tardes del dimecres, dijous i divendres, són possibles algunes tempestes, puntualment intenses, en punts de muntanya de la meitat nord del país. Ens referim, bàsicament, al Pirineu, Prepirineu, Serralada Transversal i altres focus habituals de tempestes en dies de calor com ara el Montseny, les Muntanyes de Prades o la Catalunya Central. 

Després d’aquesta entrada d’aire molt càlid que viurem a mitjans de setmana, tot fa pensar en una clara baixada de les temperatures en dies posteriors. El cap de setmana, per tant, seria fresc al Pirineu i suau o una mica càlid a la resta de Catalunya. 

En definitiva, una setmana que vindrà marcada per la calor intensa i per algunes tempestes de tarda que, de cara al dijous, podrien arribar al nostre poble de manera puntual i aïllada. 

Seguirem la situació de ben a prop i informarem properament. I de cara a aquests dies de molta calor que ens tocarà viure, sapigueu que des del nostre compte de Twitter @GarrigaMeteo estarem informant i seguint constantment aquest episodi que es presenta excepcional.

Bona setmana a tots, salut i molta calor!

Article anteriorPomes al forn amb crema pastissera
Article següentPenseu que les passarem putes
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.