Autisme Europa visita Autisme la Garriga

0
Autisme Europa_01

El proppassat dissabte dia 2 de maig, l’Associació Internacional Autisme Europa va realitzar la seva assemblea general a Barcelona. El divendres anterior, amb motiu d’aquesta reunió a Barcelona, 50 representants de diferents entitats de tot Europa van fer una visita/estudi als serveis d’Autisme la Garriga.

Vam comptat amb la presència de representants d’una extensa llista de països: França, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Islàndia, Noruega, Finlàndia, Romania, Lituània, Hongria, Àustria, Malta, República Txeca, Suïssa,  Luxemburg, Dinamarca, Grècia, Holanda, Polònia, Rússia, i fins i tot del Canadà.

Els representants d’aquesta associació internacional van ser rebuts per Albert Jiménez, regidor d’Ensenyament i Salut de l’Ajuntament de la Garriga, per la presidenta de la Fundació Congost Autisme i membre del Consell d’Administració d’Autisme Europa, Marta Roca , pel director general de la xarxa de serveis d’Autisme la Garriga, Joan Cruells, per diferents membres de les juntes directives de cerac, apafac i asepac i per professionals dels serveis.

El Dr. Francesc Cuxart, psicòleg consultor dels serveis, va fer una breu presentació del model d’atenció i tractament de les persones afectades per l’autisme a Catalunya i de l’estructura i funcionament d’Autisme la Garriga. A continuació van visitar totes les instal·lacions (CERAC, la zona esportiva, Llar Cau Blanc, Llar Cottet i TERLAB) conjuntament amb Elena Martínez, directora tècnica d’APAFAC, i Begoña Rico, coordinadora de les residències i tallers. La visita va permetre als representants d’Autisme Europa aprofundir en el coneixement del funcionament dels serveis i intercanviar impressions sobre l’atenció i tractament de les persones greument afectades per l’autisme.

En Jordi Oliver i la Rosa Esteller, fundadors del projecte Autisme la Garriga juntament amb Joan Roca i Lídia Fina, ens van acompanyar a la visita. Ells, juntament amb el Dr. Francesc Cuxart, van participar el 1980 a un congrés internacional a Gant organitzat per diferents associacions europees, on va néixer el projecte de creació de l’Associació Internacional Autisme Europa, que es va constituir formalment el 1983 i de la que APAFAC en fou un dels membres fundadors.

Al final de la visita es va obsequiar tots els assistents amb una mostra dels productes que les persones, que viuen i treballen a Autisme la Garriga elaboren en els tallers d’aquesta xarxa de serveis.

OAMC

Article anteriorTorna Cinema Paradiso a l’Alhambra, amb la presència del protagonista de la pel·lícula
Article següentUn equip preparat per governar
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.