Aquesta setmana, Cuinem per tu es troba en un preciós país que es diu Escòcia i, concretament, a la ciutat d’Edimburg, per la qual cosa hem pensat que seria interessant parlar-vos d’algun plat típic escocès.
Si heu tingut la sort de visitar aquest país, segur que heu tastat el popular haggis. Aquest plat no es d’aquells que entra pels ulls , ja que el seu aspecte en un principi pot tirar enrere. No obstant això, el seu sabor és molt bo.
El haggis es fa amb un budell d’ovella on s’hi posen els menuts de l’animal, civada, sal i espècies. Fa un temps es considerava un menjar de pobres, ja que es feia amb les sobres, en canvi, avui dia, és un plat molt apreciat.
En relació als seus orígens, aquests no són gaire clars, però sembla ser que fa segles els caçadors barrejaven la carn amb civada perquè no es fes malbé. Aquest plat és, sobretot, molt famós en el sopar de Burns, en memòria al poeta escocès Robert Burns, que es fa coincidint amb la data del seu naixement. Aquest plat també ha anat evolucionant pel que fa a les seves preparacions i es pot trobar de moltes maneres. El haggis tradicional va acompanyat de patates i colinaps.