La No independència… és dependència (77)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Qui vol seguir enganyant-se amb l’estat espanyol? Quin sentit té insistir en federalisme (PS©OE), confederalisme (Duran), estat sobirà dins d’Espanya (ICV), terceres vies (patronals, etc.), diàlegs (pont aeri, Íbex, etc.)? Què ha tornat a manifestar Rajoy? “No hi ha cap possibilitat de terceres vies ni de singularitzar a Catalunya? És possible alguna d’aquestes propostes sense el suport del PP? No! Davant la posició immòbil, explotadora, centralitzadora, “castellanitzadora”, antidemocràtica, injusta d’Espanya per als catalans… per què segueixen enganyant els qui ofereixen l’impossible o s’enganyen els qui els voten? Quina és la decisió  coherent per a un votant amb dignitat, demòcrata veritable, que vulgui per a la seva família el benestar que mereix?

Pensen prostituir als catalans amb diners?  Quin concepte té el govern espanyol dels catalans quan diu que “potser”, com a única concessió a les demandes de Catalunya, “millori el finançament”. Algun acord o rectificació que respecti la identitat? No! Algun projecte de futur per a un tracte just? No! Algun signe d’escoltar a la societat catalana i atendre les seves demandes de democràcia? No! Quin qualificatiu mereixen els polítics a Catalunya que recolzen aquesta posició espanyola? No es prostitueixen per diners? I què pensar dels votants que renunciïn a democràcia, justícia, identitat, dignitat, major benestar, per diners? Què ha de decidir i votar un treballador, empresari, votant a Catalunya amb dignitat a qui volen prostituir amb uns diners que, a més, és seu?

Què diu el New York Times de les lleis del govern espanyol?: “La llei mordassa espanyola retorna als temps foscos del franquisme”. Per què demana que la comunitat europea la condemni? S’alinea l’estat espanyol amb els països models de democràcia, o amb les dictadures? Què pensar d’un polític o un votant de Catalunya que recolzi a governs com els espanyols amb tantes mostres clares d’antidemocràcia? Per quin tipus de país ha d’optar un votant a Catalunya, d’esquerres, centre o de dretes, però veritablement demòcrata? Atès que existeix una oportunitat real de viure en democràcia, és coherent no aprofitar-la?

Són “líders” tots els líders polítics catalans?  Estem d’acord amb aquesta definició molt acceptada de lideratge? “Qui sintonitza amb el seu poble i les seves aspiracions, visualitza la millor situació per a ell, i es posa al capdavant per materialitzar-la, consolidar-la”. D’acord amb això: quins líders catalans sintonitzen amb la majoria i quins la ignoren i van contra ella? Quins donen resposta a les aspiracions del benestar merescut, tracte just, identitat, democràcia, dignitat i quins la ignoren, la neguen? Qui encapçala la marxa cap a la llibertat i beneficis de la independència i qui vol mantenir la servitud, injustícia, retallades, de la “dependència”? En definitiva, futur millor o pitjor? Benestar o retallades? Llibertat o submissió? Independència o major dependència? A quins “líders veritables” votar tant en municipals com el 27-S?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… Per dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook dignitat@hotmail.com

Article anteriorMultitudinària presentació de “Xarop i galetes”
Article següentLa Cursa de Fons de Les Tortugues arriba a la vintena edició
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.