Avui us portem un plat elaborat amb un ingredient amb molta història.
Els popets, que pertanyen a la família del pop (octopus vulgaris), tenen una història de gairebé 300 milions d’anys, o almenys així ho confirma el fòssil més antic.
Curiosament, el pop té tres cors, dos que utilitza per bombejar la sang al voltant de les extremitats i un tercer per la sang que recorre els òrgans.
Diuen que els pops són de sang blava, tot i que no utilitzen corona. Això és perquè conté coure, i no ferro com la dels humans, per tal de sobreviure a l’oceà i aquesta és la raó per la qual té aquest color.
Des del punt de vista culinari, el pop és un peix força valorat i els plats que es poden realitzar sempre resulten deliciosos. Un aspecte a tenir en compte a l’hora de cuinar-lo és que té dos tipus de coccions. Si volem uns popets saltejats i res més, hem de fer-los amb un foc fort i pocs minuts, però si pel contrari el que volem és fer un plat amb salsa, la seva cocció haurà de ser llarga, si no, els popets quedaran durs.
Avui hem preparat uns popets amb salsa acompanyats de patata.