La CUP de la Garriga presenta la llista, el programa i el codi ètic per a les eleccions municipals

0
thumb cup la garriga

“Entra amb nosaltres a l’ajuntament”. Aquest és el lema que la CUP de la Garriga utilitzarà per a les properes eleccions municipals i que aquest diumenge ha desvelat en l’acte de presentació de la llista de persones amb les quals hi concorrerà.

Tal com havia anunciat, la CUP de la Garriga “ha donat la cara” pel poble i ha descobert les cares de les persones que conformen la llista per a les municipals. L’encapçalen Clara Dachs Bernard, Roger Prims Vila, Cèsar Puerto Ylla, Marc Barbeta Viñas i Jordina  Llobet Sànchez. Però aquests noms, com han destacat en l’acte, “són tan importants com els de la resta de la llista i del poble” ja que la voluntat de la CUP de la Garriga és que sigui aquest el que entri a l’Ajuntament “per canviar la manera de fer política, perquè se senti la veu de les persones que viuen a la Garriga i perquè hi participin activament”.

És en aquest sentit, que en la presentació, s’ha explicat que el procés participatiu de la CUP de la Garriga ha consistit en dues enquestes online (una sobre urbanisme i una sobre joventut), una recollida de propostes a una parada al mercat on tothom podia dir la seva i reunions amb entitats del poble i amb personal tècnic de l’Ajuntament.  Però s’ha volgut deixar clar que aquest no és un procés tancat i, al llarg de l’acte, s’ha insistit en què la participació seguirà oberta en tot moment i s’ha animat a la gent a seguir opinant i fent propostes.

La convocatòria ha servit també per presentar el codi ètic i el programa de la CUP de la Garriga. El primer, desgranat per Roger Prims Vila, passa per premisses com limitar els mandats i els sous, per l’assemblearisme i les polítiques participatives, per la transparència, per ser l’altaveu de les lluites socials, o per la defensa de la llengua catalana, entre d’altres.

Clara Dachs ha estat l’encarregada de donar els detalls del programa de l’organització política. Un document del qual n’ha explicats alguns punts i que es caracteritza per basar-se en 6 àmbits de treball: institucions al servei del poble, model urbà i territorial, treball i activació econòmica, model educatiu, cultura i llengua i drets socials. Cada àmbit proposa un seguit d’accions concretes basades en tres eixos transversals. Els eixos transversals, segons ha explicar Dachs, són “la igualtat, la justícia social i la millora de les condicions de vida i del benestar de les persones; la radicalització democràtica en les formes de participació política; i la independència i construcció nacional dels Països Catalans”.

Finalment, totes les persones que conformen la llista han pujat a l’escenari i, a l’acabar l’acte, el públic ha pogut preguntar i conversar amb elles.

CUP de la Garriga

Article anteriorLa gent gran de la Garriga protagonitza la pel·lícula “Xarop i galetes”
Article següentLa graella de sortida, a punt. El panorama electoral a la Garriga
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.