La No independència… és dependència (76)

0
Per la_Dignitat_Logo

Són un frau democràtic les plebiscitàries? Acceptem la següent definició de diccionari: “Plebiscit: resolució presa per tot un poble a pluralitat de vots”? Quin sentit de democràcia tenen els qui neguen que el poble resolgui? No són plebiscitàries, de fet, totes les eleccions? O potser no volen que en les municipals i el 27-S el poble català resolgui el seu futur de llibertat, el benestar que mereix, en un país nou i veritablement democràtic? Si els “dependentistes” fossin majoria, tampoc serien plebiscitàries? Democràcia real gràcies a la independència… o dependència de polítics dèspotes il·lustrats? Què decidirà un veritable demòcrata?

És millor, més bonica i econòmica la dependència d’Espanya que la independència de Catalunya? Com poden demostrar els “dependentistes” que això és cert? És millor viure sotmesos i subordinats que decidir el propi destí? És més bonic veure atacada la pròpia identitat, que no es respectin decisions i votacions democràtiques, que l’Estat espanyol només sàpiga recórrer als tribunals o la fiscalia que controlen, que denuncien a líders que aspiren a escoltar al seu poble…? És més econòmic tenir les pitjors rodalies, pagar autopistes o haver de fer retallades en àrees bàsiques alhora que es paguen a Espanya 16.000 milions €/any que no retornen? Què ha de decidir un votant coherent davant del fet objectiu que demostra que la “dependència” d’Espanya és molt pitjor, gens bonica i caríssima?

Què hi guanyen les famílies catalanes portant institucions espanyoles a Catalunya? A qui vol enganyar el PSOE amb aquesta promesa? És el desig de la majoria dels votants catalans, o potser un desig d’aquest partit per demostrar “de qui és” Catalunya, augmentant la presència d’institucions espanyoles? Significaria que desapareixeria l’espoli econòmic i que els catalans gaudirien del benestar que mereixen? S’optimitzaria la llibertat, la democràcia real, la justícia social, la identitat i dignitat al fet que aspira la majoria de votants? Oi que seria millor que es quedin les seves institucions i ens permetin tenir les nostres, a més de deixar d’espoliar? Què prefereix un votant amb lògica? Cada vegada més explotat, dominat, sotmès i desdenyat però amb institucions espanyoles aquí o sense elles però amb benestar, llibertat i amb les pròpies institucions a ple rendiment?

És raonable i racional la “dependència” de Catalunya? Des de quina perspectiva pot defensar-se la idea que la independència no és raonable ni racional? Des dels interessos dels espanyols o des dels dels votants de Catalunya? És raonable perjudicar el benestar de les pròpies famílies estant entre els qui més aporten i menys reben? És raonable dependre d’un Estat obsolet, amb totes les seves institucions degradades, sense separació de poders, que agredeix la identitat catalana per imposar la castellana, que retalla les competències, centralitza i no compleix inversions bàsiques i malgasta en obres no rendibles? És raonable ser dependents i maltractats, renunciar a ser lliures, viure amb dignitat i benestar? Què és el raonable per a un votant racional?

Té el Tribunal Constitucional el seny que exigeix als catalans? Què pensen i senten els votants catalans quan el president d’un Constitucional “aconstitucional”, desprestigiat i polititzat, cridi als catalans al “seny i pactisme”? Va tenir sentit democràtic o potser de partit quan va anul·lar aspectes fonamentals d’un Estatut constitucionalment elaborat, confirmat per dos parlaments, un referèndum i el Rei? Ha tingut i té sentit democràtic o potser de partit quan admet a tràmit i sentencia en contra de totes les iniciatives catalanes, fins i tot no polítiques, com la llei contra la pobresa energètica? Quin “seny i pactisme” ofereix Espanya que sigui just i digne per als votants catalans? Què ha de votar un habitant de Catalunya que tingui seny, veritablement democràtic, de justícia, de dignitat i vulgui el millor per al present i futur de les seves famílies?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook dignitat@hotmail.com

Article anteriorAcord+ERC de la Garriga es compromet amb l’Assemblea
Article següentCobertura especial de les eleccions municipals, de la mà de Termes la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.