Carta als veïns i veïnes d’Olesa de Montserrat

0
thumb Alex Valiente 02

Benvolguts olesans i olesanes. Alguns de vosaltres em coneixeu ja que vaig estar vinculat amb el vostre poble fa uns anys per temes personals, tot i que sereu poquets. Aquest vincle va fer que conegués a molta bona gent i ara necessito la vostra ajuda. 

No sé si sou conscients del problema que tenim amb la línia 3 de Rodalies, la que uneix Vic, Puigcerdà amb Barcelona i que cada dia un percentatge molt alt dels meus veïns i veïnes utilitzen en els seus desplaçaments per anar a treballar. És l’única línia de Rodalies que no està desdoblada, el que suposa que per fer un desplaçament de 30 quilòmetres triguem 1 hora. Per si això fos poc, els retards són constants i els desperfectes ocasionats per la manca de manteniment no us els enumero perquè ocuparien moltes línies (escrites, no de transport públic).

Ara estareu pensant: ¿I què té això a veure amb nosaltres? Us explico: fa uns mesos, van venir els alcaldes i candidats de CiU a la comarca a anunciar a bombo i plateret que gràcies a les seves gestions amb Fomento havien aconseguit que les obres de millora i desdoblament de la línia siguin una realitat, fixant un calendari. Aquest calendari feia que el projecte estigués enllestit a l’abril, al juny estarien licitades les obres i a principis del 2016 ja tindríem alguns trams de la línia doblats! Una gran notícia, tot i que la major part dels usuaris no ens la vam creure.

Des del PSC vam fer una pregunta oral i vam demanar si també aquests candidats de CiU, liderats pel Conseller d’Obres Públiques Santi Vila, vindrien a demanar disculpes als usuaris en cas que no s’acomplissin els terminis. Demanàvem quins eren aquests terminis, que són els que us he detallat, i de la primera part de la nostra petició, pilotes fora. Si era un èxit era gràcies a CiU i les gestions del Departament d’Obres Públiques, però si el projecte no es feia realitat, culparien a Fomento, al PP i utilitzarien allò de “Espanya ens Roba”.

Ara ve el paper que jugueu vosaltres. L’alcaldessa ens va indicar que per saber si anàvem per bon camí havíem de mirar si les obres del Quart Cinturó a l’alçada d’Olesa s’havien iniciat. Des d’alguns punts de la Garriga tenim la sort de veure Collserola, el Tibidabo i, fins i tot, en alguns punts veiem el mar. Però la vista no em permet descobrir si les excavadores han començat a treballar als vostres afores, fent realitat el projecte del Quart Cinturó.

Ens podeu ajudar als de la Garriga i als usuaris de la R3? No veig que es moguin moltes coses, tret que alguna nota de premsa ens avisa que “Proximamente se iniciará el redactado del proyecto”, i d’això del “properament” me’n refio molt poc i me’n refio més del vostre criteri.

Article anteriorDiada de Sant Jordi plena d’activitats
Article següentEl 26 d’abril, donem la cara per la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.