La patata blanca és la més tradicional en el món sencer, tot i que n’hi ha moltes altres varietats i molt interessants, alhora que poc conegudes, com és el cas de la patata violeta o morada, que té antioxidants i d’altres beneficis destacables. Aquest tipus de patata sembla ser que és molt comú a Perú i la zona andina, però, a poc a poc, s’està començant a conèixer fora del seu hàbitat original.
Com totes les verdures i fruites d’aquest color morat, el seu contingut d’antioxidants és força elevat i això és una bona ajuda contra el colesterol. El seu consum també és bo per controlar la pressió arterial, sense oblidar-nos que també conté vitamina C.
Des del punt de vista gastronòmic, cal dir que potser té una textura més cremosa que els altres tipus de patata, però en general és igual que la resta.
A part de tots els seus beneficis per a la nostra salut, és un aliment que dóna molt joc a la cuina gràcies al seu color tan llampant. Per això avui hem volgut jugar una mica amb aquest producte i d’altres per aconseguir aquests bombons sorpresa, uns farcits de foie i d’altres de formatge rocafort, que després hem arrebossat amb ametlles, sèsam negre i llavors de rosella.