La No independència… és dependència (75)

0
Per la_Dignitat_Logo

On està la línia vermella de la nostra dignitat? (1) Apliquem la línia vermella tan de moda!? Acceptem la definició de “dignitat” segons diccionaris: “Qualitat del que es fa valer com a persona, es comporta amb responsabilitat, serietat i respecte cap a si mateix i cap als altres i no deixa que ho humiliïn ni degradin”. Segons això, davant nosaltres mateixos i davant els altres, ens fem “valer com a persones” amb la dignitat objectiva i subjectiva que mereixem davant el tracte de l’Estat espanyol? Fixem nosaltres la línia vermella o deixem que ens la marquin? On l’establiran els votants a Catalunya amb autèntic sentit de la dignitat?

On està la línia vermella de la nostra dignitat? (2) S’ha comportat i es comporta la ciutadania catalana amb responsabilitat, serietat i respecte amb l’Estat espanyol, amb els espanyols, des de la Transició? Hi ha moltíssimes proves d’això! Es comporten els successius governs espanyols, els seus líders polítics estatals i autonòmics, amb responsabilitat, serietat i respecte a Catalunya com a entitat i als seus habitants? Hi ha moltíssimes proves que NO ha estat així! Davant aquesta situació objectiva, ens comportem amb responsabilitat, serietat i respecte “cap a nosaltres mateixos”, famílies, fills i el seu present i futur si ho permetem? Des de la perspectiva de la dignitat, on marquem la línia vermella que protegeixi la dignitat que mereixem? Què faran els votants amb dignitat?

On està la línia vermella de la nostra dignitat? (3) Exigeix la definició de dignitat “no deixar que ens humiliïn i degradin”? Sí! És humiliant i degradant que l’Estat espanyol, dirigents estatals i autonòmics i mitjans de comunicació decideixin sobre Catalunya; recullin signatures contra lleis i votacions democràtiques dels catalans; inventin injúries contra els nostres dirigents; incompleixin els pressupostos i obligacions de finançament; espoliïn econòmicament fins l’asfíxia; envaeixin competències; denunciïn qualsevol iniciativa davant el Constitucional i fiscalia que dominen; ataquin identitat, llengua, valors; impedeixin una lliure, democràtica i pacífica expressió…? Ho és! On fixen els votants catalans la línia vermella de la seva dignitat per no ser humiliats i degradats? On l’assenyalaran els habitants de Catalunya amb dignitat?

On està la línia vermella de la nostra dignitat? (4) És, per tant, digne, fer-se valer com a persones, comportar-se amb responsabilitat, serietat i respecte amb nosaltres mateixos i les pròpies famílies, sense faltar als altres, no deixar-se humiliar ni degradar per ningú? Això diu la definició objectiva de dignitat! Tracta l’Estat espanyol als catalans d’acord amb la mateixa? No! Aquí estan els fets des de fa 300 anys!: Què és el coherent per als pares de família, professionals, empresaris, treballadors i catalans amb consciència de dignitat? Ser dignes i fixar amb claredat la seva línia vermella… o deixar que la fixin? Dignitat o indignitat? Què decidim?

Tradueixen seny per submissió, dependència…? Per què diferents líders polítics espanyols i catalans (?) segueixen apel·lant al seny i esperen pactar un referèndum amb l’Estat espanyol? Hi ha algun indicador que sigui possible? Algun polític o mitjà espanyol recolza la idea? Què proposen com alternativa quan és segur que mai acceptaran una consulta per la independència? 300 anys més de progressiva submissió i dependència humiliant i degradant? On està el seny? En la decisió de ser independents o en la resignació de ser dependents?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook dignitat@hotmail.com

Article anteriorLa Biblioteca Núria Albó acollirà la presentació de la Guia Calidoscòpica de la Garriga
Article següentInscripcions obertes pels propers torneigs de futbol
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.