La No independència… és dependència (74)

0
Per la_Dignitat_Logo

Prepara l’estat espanyol denúncies contra líders catalans independentistes? Es publica la notícia per desacreditar líders que connecten amb la societat per desanimar i afeblir el desig de llibertat, dignitat i benestar dels ciutadans? Creuen que els independentistes són submisos seguidors d’uns líders il·luminats? Encara no admeten que són precisament els ciutadans amb dignitat els qui volen decidir el seu futur? Prepararà el govern espanyol denúncies contra aquests com ho fa amb alguns dels seus líders? Davant aquesta amenaça de qui només té arguments intimidadors, què han de pensar i decidir els veritables demòcrates catalans?

Aporta Catalunya a Espanya molt més que la Unió Europea? Les xifres així ho demostren: destacats economistes parlen de 160.000 milions d’euros l’aportació d’Europa a Espanya. Saben els votants catalans que pot doblar fàcilment aquesta xifra si es calculen 16.000 mil milions €/any durant els 20 últims anys? Ha estat una aportació voluntària o imposada? Valoren els ciutadans de Catalunya què els costa dependre d’Espanya? Pot haver-hi un sol pare de família a Catalunya disposat a castigar als seus per defensar aquest espoli? S’imaginen el benestar que els donaria si no patissin aquesta contribució obligatòria?

Acceptaria un ciutadà normal que els seus veïns administressin els seus recursos i decidissin per ell? Quina família viuria en un bloc on els veïns decideixen que ha d’aportar a la comunitat més que la resta i tenir pitjors serveis? Quina família acceptaria que, si decideix marxar per estar insatisfeta, ha d’esperar la votació dels seus veïns? Es resignaria a continuar allí si aquests li prohibeixen que marxi i la segueixen perjudicant? I si, a sobre, els critiquen i insulten… i ningú surt en la seva defensa? Seria bo viure en una comunitat així? Suggereix alguna cosa del que li passa als catalans amb els seus veïns espanyols? Què ha de fer un ciutadà amb dignitat, que vol el millor per als seus?

Per què hi ha ciutadans que dubten o s’oposen als beneficis de la independència? Gaudeixen les famílies catalanes el benestar que mereixen pel que generen? No! És escoltada i respectada la ciutadania catalana en les seves iniciatives polítiques? No! És Espanya un referent sociopolític avançat que tracta els catalans amb criteris de democràcia real i justícia? No! Això demostren els fets. Es pot afirmar que no se sap com anirà amb la independència, encara que molts indicadors indiquen que anirà molt millor, però se sap –i pateix- com va amb la dependència d’Espanya? Sí! Què justifica dubtar o oposar-se a un benestar molt millor, una democràcia avançada i justa socialment?

Bonsai o gran arbre natural? Segons Krystyna Schreiber, periodista d’Alemanya. Què pretén l’estat espanyol de Catalunya? Convertir-la en un bonsai o permetre que sigui el gran arbre frondós i amb fruits que pot ser en llibertat? Què intenta des de fa 300 anys quan asfixia sense arribar a ofegar? Ho situa en un recipient que impedeix el creixement? Ho rega el just perquè no s’assequi? Promet competències (les justes!) que després no cedeix o retalla? Aprova infraestructures que no executa? I què fa quan aquest “ésser viu” renúncia a ser bonsai per ser el roure poderós que pot arribar a ser en llibertat? No li envien amenaçadors llenyataires amb destrals en forma de lleis, jutges, tribunals, fiscalies, ofec econòmic…? Davant aquests fets tan ben descrits per la periodista alemanya… qui pot dubtar o oposar-se a l’alliberament d’aquesta situació asfixiant i restrictiva de bonsai per convertir-se en aquest arbre robust, segur, potent, que serà una Catalunya independent? Què és el lògic, digne, coherent…? (Idea facilitada per un lector del nostre bloc).

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook dignitat@hotmail.com

Article anteriorC’s La Garriga presenta la seva candidatura a les Municipals de la mà del seu alcaldable Àngel Guillén
Article següentCucurutxos de pasta de full farcits d’ensalada russa
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.