La No independència… és dependència (72)

0
Per la_Dignitat_Logo

Què es nega quan hi ha dubtes o oposició a la independència? Tracta Espanya a Catalunya com un Estat democràtic exemplar, modern…? No! Permet, proporciona, als ciutadans catalans el benestar que mereixen pel que generen? No! Tracta als catalans de manera justa? No! Respecta la identitat dels catalans per la seva història, llengua i valors propis? No! Els tracta amb la dignitat que mereixen? No! Si impedeix una democràcia real, benestar, un tracte just, identitat, dignitat… És coherent dubtar de seguir a Espanya o oposar-se a la independència de Catalunya…?

Com podria afectar als ciutadans que Catalunya en sortís derrotada? Per què tants comentaristes denuncien que Espanya pretén “derrotar” plenament Catalunya i que no tindrà pietat amb els seus ciutadans? Donaria un tracte especial als “dependentistes” que volen seguir a Espanya diferent del que donarà als independentistes? O perjudicaria i asfixiaria encara més a tots els ciutadans catalans, incloent-hi als seus propis votants? Són conscients els qui dubten o s’oposen a la independència del que representarà per a les seves vides i al benestar de les seves famílies, una “dependència” encara més agressiva, asfixiant, explotadora…? Creuen que Espanya els tindrà en compte i afavorirà?

A qui derrotaria Espanya si impedeix la independència? Als milions de catalans que volen decidir? A tants joves que aspiren a un futur personal i professional amb més i millors possibilitats? A les famílies que desitgen el benestar que mereixen pel que aporten? Als ciutadans compromesos amb la democràcia i la justícia? No! Derrotaria a la dignitat d’una societat que desitja una democràcia real; que vol construir conjuntament un nou país europeu, modern, just socialment i amb un alt nivell de vida? O a la dignitat d’una societat que només és tinguda en compte pel que aporta econòmicament però no en la seva identitat, que no vol ser colonitzada? Sí! Derrotaria persones… o a valors com la dignitat, justícia, democràcia real i benestar de milions de catalans?

Hi ha cavalls de Troia que impedeixen un país millor per a tots? Com qualificar als qui defensen el “dependentisme”? Què proposen que sigui millor que els clars beneficis de la independència: llibertat, disseny d’un Estat democràtic nou, modern, avançat, amb separació clara de poders, just socialment, amb alt nivell de benestar, defensor de la seva identitat, amb la dignitat que mereix…? És creïble que Espanya accepti aquesta federació, confederació, Estat lliure i sobirà que propugnen alguns líders? Algun espanyol disposat a cedir un euro per les famílies catalanes? Quin qualificatiu donar als qui, des de dins, impedeixen que la població es posicioni i la castiguen? A qui representen realment? Què fer davant els cavalls de Troia que tant perjudiquen? Què faria un ciutadà amb dignitat i defensor de la seva família, de la democràcia real?

Són els partits polítics o els qui els voten? Quins models s’oferiran als votants catalans? Quins són pura utopia en el marc socioeconòmic global i internacional en què ens movem i quins intenten optimitzar la nostra situació dins del mateix? Quins intenten que no hi hagi rics… i quins que no hi hagi pobres? Quins aspiren a ser moderns països democràtics, avançats, amb justícia social, benestar… i quins a situacions contràries? Quins models aporten als catalans la llibertat, dignitat, democràcia real, identitat, benestar que mereixen i quins la retallen per fer dependre d’Espanya? Qui decideix aquest futur? Els polítics… o els qui els voten a Catalunya?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook dignitat@hotmail.com

Article anteriorSetmana primaveral a la Garriga amb ruixats, núvols i clarianes
Article següentDivendres 27, a sis mesos de les eleccions més importants
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.