La Garriga Digital

Setmana primaveral a la Garriga amb ruixats, núvols i clarianes

Marti Oliveras_01

La situació meteorològica d’aquests últims dies ha vingut marcada per la nuvolositat abundant i les precipitacions, pràcticament generals i puntualment abundants, i amb un ambient fresc que ha portat altre cop la neu al Pirineu. Doncs bé, la setmana entrant es presenta igualment moguda, amb un temps que no acabarà de fer net.

Anant a pams, la jornada del dilluns és semblant a la del diumenge: un dia de molts núvols i algunes precipitacions, especialment al sud i a ponent.

Dimarts, la pertorbació que ens ha afectat pràcticament de ple durant aquest tram final de setmana, sembla que tindria una segona revifada, aportant-nos novament molta humitat a cotes baixes i propiciant que les precipitacions poguessin tornar a ser abundants, amb algun registre superior als 50 mm.

Dimecres, sense fer net, parlaríem d’una millora del temps, amb més estones de sol però amb un ambient clarament més fred, doncs les temperatures baixaran de forma significativa i, en cas de rebre pluja, aquesta tornaria a ser en forma de neu a uns 800 o 900 m. 

Dijous, divendres i el cap de setmana, per ara, queden lluny. Però els mapes insinuen un final de setmana molt més tranquil que els inicis. Així, parlaríem d’un ambient més assolellat, fred o fresca de nit i suavitat de dia.

Ja ho veieu, ens espera una setmana força inestable pel què fa al temps. Caldrà tenir el paraigües ben a prop, almenys fins dimecres, i recuperar l’abric a mitjans de setmana. A partir de llavors, el temps milloraria i podrem anar més lleugers de roba.

Seguirem la situació de ben a prop i informarem properament.

Bona setmana a tots i totes, salut i méteo!

Exit mobile version