La No independència… és dependència (71)

0
Per la_Dignitat_Logo

Catalanistes moderats… o resignats? Enquesta: són més “dependentistes” que independentistes. Com qualifiquen als ciutadans que, de moment, rebutgen la independència? “Catalanistes moderats”. Moderats en què? A conformar-se amb menys democràcia, menys dignitat, menys benestar, menys justícia, menys defensa de la identitat de la que gaudirien amb la independència? Què obtenen a canvi de renunciar a la independència? Ser més moderats en qualitat de vida, democràcia, la dignitat que mereixen i poden gaudir?

És més factible la federació o confederació que la independència? Hi ha algun partit polític o ciutadà espanyol partidari de la independència de Catalunya? Ni un! Hi ha possibilitat real al Parlament o algun ciutadà espanyol disposat a una federació o confederació amb Catalunya? No! D’existir, hi hauria més catalans pel federalisme que per la independència i els seus beneficis? Preguntaria Espanya als catalans si accepten aquest model i la quantitat a contribuir voluntàriament, no per imposició? No! Llavors… quina utilitat té votar partits que segueixen sent “dependentistes”, les propostes dels quals són totalment inviables i que sempre són pitjors que la independència?

En què és millor la “dependència” que la independència? Des de quan és millor ser dependent que ser lliure? Perjudicar la pròpia família per l’explotació econòmica d’Espanya que administrar els propis recursos en bé d’ella? És millor viure en un país sense separació de poders i obsolet que participar en la creació d’un de nou i democràtic? És millor renunciar a la pròpia identitat que optimitzar-la? És millor que escriguin el guió dels catalans al fet que siguin ells mateixos els qui ho escriguin de cara a un millor futur per a tots? En què és millor ser dependents d’Espanya que independents?

Quants quilòmetres d’autopistes gratis s’inauguren a Catalunya? Quant costa recórrer tota la cornisa cantàbrica per l’autovia gratuïta recentment inaugurada? Res! Què necessita el govern espanyol per desdoblar només 6,5 km de la N-II? 7 anys! És possible anar de franc per autovia de Barcelona a frontera francesa o de Barcelona a Tarragona? No! Parlem de rodalies i l’AVE? Quant perjudica aquesta situació a empreses i treballadors, la seva competitivitat, desenvolupament, costos, temps…? És just el tracte que dóna Espanya a empreses, autònoms, treballadors, famílies, catalanes…? És rendible dependre d’un estat que castiga d’aquesta manera? Què és el coherent?

En quin lloc està Espanya en independència i eficàcia judicial? Se sap que la Unió Europea situa a Espanya en el lloc 26 dels 28 països que la formen? Què en només tres anys ha perdut deu posicions? Que el fòrum econòmic mundial la situa en el lloc 97 de 144 països? Què pensar d’un Constitucional tan polititzat? O del fet conegut que s’aparten jutges per motivacions polítiques o sospitosament partidistes? És un desig majoritari de la ciutadania catalana disposar d’un sistema judicial just, eficaç, independent? És indubtable. Quina és la situació d’Espanya i la seva evolució? Què ha de fer un ciutadà desitjós d’acabar de debò amb la corrupció, de tenir un sistema judicial equiparable als països millor situats? Creu sincerament que ho aconseguirà depenent d’Espanya?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook dignitat@hotmail.com

Article anteriorUna legislatura sense projecte
Article següentOrdre del dia del Ple municipal de març 2015
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.