Nova exposició a la Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones

0
thumb Foto matujitos-2

La celebració del dia internacional de les dones és una bona efemèride perquè la Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella programi per al mes de març i abril l’exposició Matujitos de vida, un treball de la creadora Alejandra Rubies, pintora, fotògrafa i performer. La seva plàstica evoca l’emoció i el sentiment viscut, des de la poètica, amb ulls de dona.

La mostra abasta part de la sèrie anomenada Matujitos de vida realitzada el 2009 a Berlín i aportacions noves per a l’ocasió, ara al 2015 a la Garriga. La inauguració comptarà amb una acció artística entre la mateixa pintora Alejandra Rubies i el music-autor Diego Paqué.

Alejandra Rubies Notermann

L’artista, nascuda a Barcelona el 1966, de formació autodidacta, desenvolupa la seva carrera entre Berlín, Varsòvia i Catalunya. Des dels anys 80 passa  temporades a La Garriga, on s’hi instal·la la seva família.

El 1989 viu intensament tota l’ efervescència llibertària de la caiguda del mur, des del mític espai d’art Tacheles de Berlín, on hi té l’estudi durant un parell d’anys.

Des del 1992, col.labora amb Zbyscek Ollievizc, a Varsòvia, com a performer i artista visual. Amb el mateix autor, realitza una gira per Argentina amb la peça “La soledat de les dones”, basada en quadres d’ Edward Hopper. Alterna aquestes activitats amb la coordinació d’arts plàstiques del Festival “La Marató de l’Espectacle” de Barcelona.

El 1996 s’estableix a Berlín on exerceix com a fotògrafa de dansa contemporània, amb la companyia de Sascha Waltz i obre el seu propi taller- galeria : “Lasal”.

Des de 2011 viu i treballa a Teià, al Maresme.

Matujitos de vida per Alejandra Rubies:

Matujitos va ser la recerca per unir el meu origen mediterrani i la realitat berlinesa, una situació conflictiva i a vegades incompatible. Busco la fusió amb una altra disciplina artística, la música. Una acció oberta que vol trencar els preceptes d’una actuació musical a l’ús: enfrontar el so amb la forma i desenvolupar un llenguatge propi.

L’esperit innovador i iconoclasta que identifica una ciutat com Berlín nodreix i es nodreix al mateix temps de l’esperit arcaic del cant flamenc. A grans trets Matujitos vol ser una composició instantània i al mateix temps vol crear seqüències amb ritme on la composició instantània flueix en la mùsica”

Inauguració:

Diumenge 15 de març, a les 12h

Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella

Calàbria, 208

www.fornellsplaiconxasisquella.org

fundacio@fornellsplaiconxasisquella.org

Article anteriorAquest lloc des d’on escric
Article següentLa No independència… és dependència (70)
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.