La No independència… és dependència (70)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Com qualificar la situació dels estudiants a Catalunya? Saben que les beques havien d’estar transferides des del primer Estatut i que els governs de PP i PSOE no les han transferit mai? Coneixen, segons es publica, que els estudiants catalans reben menys i més tard les beques que es reserva el govern espanyol tot i que Catalunya aporta més? Què significaria que “tots” els joves catalans gaudissin del suport que mereixen pels recursos generats a Catalunya? Com redundaria en el desenvolupament de la societat, de la realització personal i professional d’aquests joves? Quins són els fets objectius d’una Catalunya “dependent” d’Espanya? Si Catalunya independent pot donar el suport que mereixen els joves catalans… Algun jove o pare de família pot dubtar davant un futur que serà millor?

 

És democràtic no aprofitar les oportunitats per decidir? Per què PSOE, PP, C’s, Podem, ICV  i Sindicats es neguen a aprofitar les eleccions per considerar-les plebiscitàries? A qui beneficia aquesta actitud? A les tres quartes parts de la ciutadania que vol decidir? No! Als qui neguen sistemàticament que els catalans es manifestin? Sí! Diuen defensar a la societat catalana. Tindran més llibertat, democràcia real, tracte just, benestar, etc. els ciutadans catalans dependent d’Espanya que en una Catalunya independent? Qui pot dubtar o oposar-se a optimitzar qualsevol ocasió per expressar-se democràticament?

Quin sentit de la realitat té ICV? Quina sintonia té amb una important part de la societat catalana quan proposa “refundar” Catalunya sense CiU i els seus votants? Quin % de la societat catalana vol “fer fora” a CiU de la realitat política catalana? És la millor proposta de futur d’ICV? Què pensen els votants veritablement demòcrates d’una proposta antidemocràtica i excloent? 

Es pregunta el PP per què Catalunya obre oficines a l’exterior? Podria preguntar-se “per què no es consideren representats per les ambaixades espanyoles?” Recorda la Sra. Camacho els obstacles per impedir actes culturals, els comunicats atacant la voluntat de la majoria de la societat catalana sobre el seu desig de votar, les despeses sumptuosos en reformes de les seus espanyoles? Quins interessos reals porten a Espanya a obstaculitzar l’acció exterior de Catalunya? Pel bé de la societat catalana, o els seus propis interessos colonials? Què ha de fer un ciutadà amb dignitat democràtica?

Mereix un sol vot un partit que utilitzi l’odi? Què pensar del projecte de Podem a Catalunya de recórrer a l’odi contra Artur Mas? No tenen propostes que millorin les que fa el seu partit enlloc recórrer a la desqualificació personal? Mereix la confiança dels votants catalans un partit amb un programa tan “líquid i gasós” que s’adapta a cada lloc i moment? Que va en contra d’un polític i no obertament a favor de la societat? És democràcia o demagògia fomentar l’odi? És riquesa o pobresa d’arguments? Quina opció ha de prendre un ciutadà de Catalunya amb sentit de justícia i dignitat democràtica davant una proposta tan visceral i negativa?

Quins països utilitza Podem com a referents?  Per què, segons algunes publicacions, Veneçuela subvenciona a Podem? A qui assessoren els seus dirigents? Són Veneçuela, Bolívia o Equador models a imitar? Quina ha estat i és la situació política, de benestar, de llibertat i de justícia d’aquests països? Aquí estan els fets objectius. A què aspira Catalunya i els polítics que desitgen la seva independència? A països com Àustria, Bèlgica, Finlàndia, Dinamarca… Si es pensa en els fills, en el seu futur, en una democràcia real, en el benestar, quines opcions polítiques porten a Catalunya a Europa si s’independitza, o a Sudamèrica si segueix sent dependent d’Espanya?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc / Facebook / dignitat@hotmail.com

 

 

Article anteriorNova exposició a la Fundació Fornells-Pla i Conxa Sisquella amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones
Article següentEl Terra de Sons pren embranzida
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.