Neus Marrodán: “Hem de lligar els valors de la Garriga amb els polígons industrials buits”

0
thumb marrodan

Prop de dues-centes persones van assistir divendres a la presentació de Neus Marrodán com a candidata a l’alcaldia per Acord Independentista de la Garriga i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Marrodán, apadrinada per l’eurodiputat Josep Maria Terricabras, va presentar les línies mestres de la proposta electoral, centrades en el desenvolupament econòmic, l’encaix de la Garriga amb l’ entorn natural –amb el riu Congost com a eix vertebrador- i la participació de la ciutadania en les decisions de l’ajuntament.

“Em presento, sobretot, perquè vull estar fent d’alcaldessa de la Garriga quan es constitueixi la república Catalana (…) no puc esperar que algú altre ho faci per nosaltres (…) Hem de ser al Govern amb tota la força i tota la representació que ens ha de permetre marcar fort la nostra  empremta”. Amb aquesta declaració d’intencions va encetar l’exposició dels principals eixos del programa d’Acord+ERC.

Marrodán té com a principal fixació la promoció econòmica de la Garriga: “Ens preocupa molt tenir els polígons buits. Molt, moltíssim. Però tenim uns valors que hem de potenciar: els emprenedors, el coneixement de la gent,… i això és un potencial que hem de fer funcionar. Hem de trobar la manera de lligar aquests valors amb un polígon buit”.

L’alcaldable independentista considera que el fet que la Garriga formi part de la Reserva de la Biosfera del Parc Natural del Montseny forma part d’aquests valor, es mostra “apassionada” pel riu Congost. Marrodán va recordar l’acció de neteja del riu en la que van participar molts garriguencs de forma voluntària: “Ara tots veiem que pot ser un eix vital per al poble, un eix per fer un espai social. És el gran eix a descobrir, el gran eix a potenciar a la Garriga. Ja estem fruint de les places i els carrers,.. i ara és el moment de valorar tot el nostre entorn natural, i el més immediat és el riu”.

La participació és l’altre gran principi del “canvi d’estil” que l’actual tinent d’alcalde vol imprimir des de l’alcaldia, Vol crear sistemes d’avaluació de gestió de Govern més enllà del plenari i de les eleccions: “No volem governar sols, volem que hi sigueu presents i disposats a opinar en tot moment. Hem de crear comissions i taules de treball (…) S’han de fer consultes i s’han d’explicar amb prou antelació tots els projectes que fem I sobretot! ens hem de deixar avaluar”.

Fer d’alcalde, i no ser alcalde

L’eurodipuitat per ERC-ALE Josep Maria Terricabras va tancar l’acte encoratjant Marrodán a “fer d’alcalde, i no a ser alcalde”, ja que com ell, Marrodán és una persona independent que dedica una part de la seva vida al compromís polític. Terricabras també va parlar del procés sobiranista, i en aquest sentit va agrair la claredat amb què s’expressava el mateix divendres la número dos del Partit Popular, Soraya Sánchez de Santamaría: “Diu que no tenim ni estat ni som subjecte polític, doncs ja sabem què necessitem”. El gironí va afirmar que a les institucions europees el procés d’independència de Catalunya es respecta amb un silenci “molt favorable” perquè a cada nou membre “se li ha fet a mida, com a l’Alemanya Federal, Croàcia o Romania”.

Segons Terricabras, l’únic que pot fer fracassar el procés “som nosaltres mateixos, que no ens hem de desanimar ni preocupar” per la concurrència de diferents propostes polítiques a favor de la independència: “A Europa saben sumar”.

L’acte, presentat per Lluís Noguera, va comptar amb les intervencions dels actuals regidors d’Acord a l’ajuntament: Albert Benzekry (Cultura i Patrimoni) i Dolors Castellà (Recursos Humans), que repetiran en la candidatura de Neus Marrodán a les eleccions municipals del 24 maig de 2015.

Text i fotografia: Acord Independentista + ERC

Article anteriorSahun i Madaula porten l’obra “Idiota” a la Garriga
Article següentSetmana amb migdies primaverals a la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.