Suquet de peix

0
Suquet de_peix

Molts dels plats que trobem a la nostra cuina, per no dir tots, són fruit de les necessitats que en cada moment tenen les persones que els elaboren, com és el cas del plat que portem avui: el suquet de peix.

El seu origen és ben antic. Es poden trobar referències en llibres del segle XVIII on ja es parla de peix en cassola o peix en suc. Encara que el seu origen sigui força remot, el nostre referent potser sigui el dels pescadors de les nostres costes.

Aquest plat de barca, saciant i plat únic, era elaborat pels mariners, que utilitzaven allò que en aquells moments havien pescat i no podien vendre. Per fer que aquest plat fos més consistent i els donés forces per aguantar una dura jornada de treball hi afegien patates i pa.

Plats com aquest en podrem trobar a tot arreu però amb noms diferents, com és el cas del marmitako, al País Basc, la caldereta, a les Illes Balears, o la bouillabaisse, a França.

Aquest plat, com és normal en el món de la gastronomia, ha anat evolucionant, i si abans era un plat elaborat amb ingredients de poc valor econòmic, ara es poden trobar suquets de peix amb ingredients que no es troben a l’abast de tothom, com són la llagosta o les gambes de Palamós. Tot i això, l’avantatge que té és que no hi ha una norma escrita que digui quins ingredients porta, la qual cosa fa que hi hagi tants tipus de suquets com persones hi ha.

Que vagi de gust!

Article anteriorJunta Local de Seguretat a la Garriga
Article següentAvui divendres, presentació de Neus Marrodán com a alcaldable
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.