És molt urgent: fem via cap a la independència

0
thumb ERC logo la garriga

Fem memòria. El Pla de Rodalies de Barcelona per als anys 2008-2015 es va aprovar el gener de 2009 i suposava una inversió total de 4.000 milions d’euros. Res de l’altre món si comparem amb altres grans inversions en infraestructures realitzades en altres territoris de l’estat, com la xarxa d’AVE que continua creixent malgrat les “mesures” contra l’endeutament del Govern espanyol. El pla 2008-2015preveia el desdoblament de 80 quilòmetres de la línia R3 entre Montcada i Reixac i Vic. Deixem-ho aquí.

La història es repeteix. El conseller Santi Vila ens fa saber ara que ha aconseguit el compromís del govern espanyol per desdoblar tres trams d’aquesta via. Alguns mitjans de comunicació, que ja tenen per costum fer-nos beure a galet tant si vols com si no vols, han esbombat la notícia com un gran avenç i una gran victòria del diàleg, de l’astúcia i de l’argúcia diplomàtica. Però aquests mitjans i qui els controla s’obliden que el poble de Catalunya s’ha fet gran i ja no es deixa enredar més.

I és que si no hem vist ni un cèntim d’euro dels que s’havien assignat l’any 2009 per aquest pla de Rodalies, ¿com volen que ens creiem que ara hi haurà una dotació pressupostària per desdoblar tres tramets de la nostra via de tren? O potser haurem de ser malpensats, i tenir clar que tot plegat es produeix dins de tres cicles electorals imminents en els quals els grans grups de poder s’hi juguen moltíssim?

No només no ens creiem que això vagi de veres, sinó que rebutgem aquesta manera de fer les coses que no té en compte l’opinió del territori. En efecte, imaginem-nos que el 2016 les màquines comencen a desdoblar el tram les Franqueses-la Garriga. ¿Ens han preguntat per on volem que transcorri el tren? ¿Hem acabat el debat popular sobre la ubicació de l’estació de la Garriga? Si d’aquí a uns anys es desdobla el tram cap al nord, per on farem anar dues vies? I molts més interrogants que afecten de ple el futur del nostre poble sobre el qual no ens ha donat possibilitats de debat i consens.

Sortosament, però, estem convençuts que això torna a ser fum i que aviat, molt aviat, el poble català decidirà el seu futur i serà aleshores, quan el nou país estigui en marxa i sigui una realitat, que decidirem quines infraestructures volem, com les volem i quan les volem.

Per aquest motiu i moltíssims més, el dia 27 de setembre és la data clau per al nostre futur, perquè NO ens tornin a enredar mai més. Però abans, celebrarem una primera volta on decidirem entre tots la nostra administració més propera: la gent que haurà d’estar disposada a posar en marxa el nou país a cada un dels municipis i pobles, amb coratge!

Oriol Ramon, President Secció local d’ERC La Garriga

Article anteriorSetmana amb alts i baixos en les temperatures a la Garriga
Article següentÀngel Guillén serà l’alcaldable de Ciutadans (C’s) a la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.