CORREOS inaugura l’exposició de la I Convocatòria Internacional de “Mail Art”

0
Correos Autisme_01

La mostra, formada por 288 obres, es pot visitar fins el 14 de març a l’Oficina Principal de CORREOS, ubicada a la Plaça d’Antonio López de Barcelona. L’exposició es complementa amb una trentena d’obres creades per persones amb autisme ateses a la xarxa de serveis Autisme La Garriga.

El proppassat 16 de febrer al migdia s’ha inaugurat l’exposició de la I Convocatòria Internacional de Mail Art Grup CORREOS a l’Oficina Principal de Barcelona, situada a la plaça d’Antonio López. Aquesta mostra itinerant es podrà visitar fins al proper 14 de març i posteriorment continuarà visitant les principals oficines de CORREOS de tot l’estat fins a finals de 2015.

A la presentació hi han assistit la consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, Neus Munté, el subdelegat del Govern, Emilio Ablanedo, el secretari general i del consell d’administració de CORREOS, José María Elías de Tejada, i el doctor Joan Cruells, director general de la xarxa de serveis Autisme La Garriga.

El “mail art” o art postal és una forma d’expressió artística que consisteix en la total llibertat d’intercanvi de qualsevol document o objecte artístic que pugui circular a través dels serveis postals i que té com a únic objectiu la comunicació. A través d’aquest certamen, CORREOS pretén posar en valor les obres d’art postal i difondre en el nostre país aquesta corrent artística internacional nascuda als anys 50 per establir corrents de comunicació alternatives als circuits oficials d’art.

Correos Autisme_02Reconeguts artistes

L’exposició consta de 288 obres de diferents mailartistes nacionals i internacionals procedents de 50 països com Japó, Rússia, Estats Units, Brasil, Canadà o Austràlia. Entre elles destaquen les obres de reconeguts artistes com el japonès Ryosuke Cohen, creador del projecte “Brain Cell”; el berlinès Eberhard Janke o la russa Tatiana Makarova. Dins de l’àmbit nacional, la participació també ha estat alta, sobre tot a Andalusia, Galicia i Catalunya. Entre elles destaquen les obres de César Reglero, mailartista de Tarragona; del sevillà Miguel Jiménez, el granadí Manuel Ruiz i l’artista de Mos (Pontevedra) Manuel Xío.

El tema d’aquesta I Convocatòria Internacional de Mail Art ha estat la Infància, amb format i tècnica lliures. Dins d’aquesta disciplina s’accepten materials reciclats, collages, aquarel·les, olis… d’aquesta manera, els participants en el certamen només han hagut de preocupar-se d’escriure la adreça de destinació, franquejar l’enviament i deixar que CORREOS les fes arribar a la seva destinació com a part integrant del seu procés artístic.  

Implicar la societat

A més de la vessant artística, CORREOS ha volgut donar també a la primera edició del certamen una altra dimensió no menys important: promoure la reflexió i la sensibilització de la societat cap a la realitat de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista.

En l’organització del certamen col·laboren diverses entitats de suport a les persones amb autisme,  que han participat creant les més de 500 targetes que van ser enviades per convidar els artistes de tot el món a participar,  o exposant a cadascuna de les Oficines per on passa la mostra les obres que han creat en els tallers d’art de les entitats de suport.

Aquest és el cas de la fabulosa contribució que han fet els nois i noies atesos a Autisme La Garriga, creant una trentena d’obres excepcionals que complementen l’exposició a Barcelona.  Sota la mirada atenta de la professora i pintora Marta Castellar i dels professionals del centre que han organitzat els tallers, els joves artistes han pogut experimentar, amb total llibertat, diferents tècniques, materials, textures i colors, per tal de treballar la creativitat i establir vincles comunicatius alternatius a través de les obres que han creat.

En el decurs de tot el 2015, l’exposició visitarà les principals oficines de CORREOS de les diferents Comunitats Autònomes. A més, les obres es poden visitar a la web www.correosartepostal.blogspot.com.

Més informació:

Correos: Vicenç Ibañez – 619 253 635 / Autisme La Garriga: Natàlia Viñets – 655 553 831

Autisme La Garriga

Article anteriorSegona Calçotada per la Unitat Popular
Article següentLa Fira de la Botifarra es presenta al Cinema Alhambra
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.