La No independència… és dependència (69)

0
thumb Per la Dignitat Logo

I si els polítics que han de portar a la independència no es posen d’acord? Com han de reaccionar els ciutadans? Adoptar una actitud submisa i resignar-se a tot el negatiu de la dependència, o decidir el seu vot a favor de qui doni la resposta més possibilista a la seva condició de ciutadans lliures, independents, dignes, conscients, veritables demòcrates i exigents del benestar que mereixen les seves famílies? Què succeeix si els polítics no es posen d’acord però la societat es manté en la seva determinació de llibertat per la independència? Què ha de fer aquesta?

Quin exemple donen l’ANC, Òmnium, l’AMPI i tantes altres iniciatives transversals?  No han estat exemples de ciutadania conscient de la seva dignitat, drets i que han aconseguit un enorme recolzament? Pot succeir que ara hi hagi ciutadans que estiguin delegant en elles? A què pot portar això? A qui beneficiaria i a qui perjudicaria? Demostraria que els ciutadans de Catalunya abandonen el protagonisme d’independència que han demostrat? Facin el que facin aquestes organitzacions transversals, hi ha motiu per deixar de lluitar per la dignitat, la democràcia real, la justícia, la identitat de Catalunya, el benestar que mereixen els ciutadans de Catalunya? Què és el coherent?

Hi ha una independència de dretes i una altra d’esquerres? Per què hi ha partits d’esquerres que es neguen a participar en el procés cap a la dignitat, llibertat, benestar, que representa la independència per no fer-ho amb el partit governant? És preferible ser d’esquerra i dependents que ser-ho en un nou estat independent? Viuran millor els seus votants depenent d’Espanya que en una Catalunya independent que gestioni el seu propi benestari llibertat?

Què sent un català, al marge de ideologies, al comprovar que la justícia està influïda per Espanya? Què pensar del fet que la gran majoria de l’activitat judicial a Catalunya sigui en castellà, que es vulgui apartar a jutges que fan ús de la seva llibertat d’expressió? Com qualificar que els únics recursos de l’estat davant la demanda d’una consulta sigui el Constitucional, la fiscalia general de l’estat…? Recorda que la definició de “colonització” contempla la imposició de lleis, llengua… al territori conquerit i explotació econòmica del mateix…? Per qui és i se sent català, demòcrata, amb dignitat… què és el coherent, el digne?

Alguna oferta de Rajoy als catalans? Rajoy reivindica a Barcelona la millora econòmica enfront de l’independentisme. Què ofereix a els qui desitgen la independència perquè saben que només així millorarà el seu nivell de vida? Alguna oferta en finançament just que aporti a les famílies catalanes el que mereixen pel seu treball? Cap! Alguna oferta per complir les inversions aprovades i no executades en infraestructures? Cap! Alguna mesura que respecti la identitat, la cultura, la llengua, catalana? Cap! Algun indicador de respectar la dignitat dels catalans, d’una justícia independent, d’escoltar als milions de ciutadans que volen expressar-se democràticament? Res! Davant aquesta realitat objectiva, quins motius poden tenir els qui dubten o s’oposen a la independència que aportarà dignitat, llibertat i benestar?

Per què a les universitats catalanes són més cares les matrícules rebent menys beques? Així es publica. Quins efectes té això en unes famílies que aporten molt i reben poc? És indiferent que hi hagi estudiants que abandonin els estudis per manca de recursos pel dèficit fiscal que imposa Espanya? Com afectarà al futur de la societat Catalana? Davant aquesta situació, quin dubte o rebuig pot justificar oposar-se a una Catalunya independent que se situï en nivells de països europeus en educació?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… Per dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc / Facebook / dignitat@hotmail.com

 

 

dignitat@hotmail.com                                                                  

Article anteriorSetmana menys freda a la Garriga
Article següentYoshiko Kajimoto, supervivent d’Hirosima, protagonista de la “Setmana del món” de l’IES Vil·la Romana
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.