S’albira onada de fred i neu a la Garriga

0
Marti Oliveras_01

L’arribada d’una massa d’aire molt fred ha fet baixar les temperatures arreu del territori català a partir d’aquest mateix dilluns. Hem iniciat, doncs, la que serà, sens dubte, la setmana més freda del que portem d’hivern a Catalunya, amb un dilluns que va despertar amb un cel mig ennuvolat per la presència de molts núvols prims i una temperatura mínima de +1ºC. Al llarg de la jornada els núvols van anar en augment i, de cara al dimarts i el dimecres, s’esperen núvols que tapin el sol i, fins i tot, algunes precipitacions.

I és en aquest punt on tenim la màxima atenció del pronòstic d’aquesta setmana!

A mesura que ens apropem a les jornades del dimarts i dimecres, són molts els models que coincideixen en situar una depressió a la mediterrània occidental, aportant així vents humits i possibilitat de precipitacions.

Tenint en compte que aquesta situació d’inestabilitat es donarà en un context de temperatures realment baixes, tot fa pensar en què la pluja donaria pas a la neu fins ben avall.

Amb tot, cal esperar que pugui nevar a partir d’uns 600 m inicialment durant el vespre de dilluns i el matí de dimarts. A partir d’aleshores, fruit a l’entrada d’aire més fred, la cota de neu aniria baixant de forma progressiva fins a situar-se a l’entorn dels 200 m tan sols durant el vespre i la nit de dimarts. 

En aquest punt, caldrà seguir amb molta atenció el moviment de la pertorbació per tal de veure si seguiria nevant o no a cotes baixes i si, per tant, ho acabaria fent també a nivell de mar. El que sembla clar a menys de 48 hores d’aquest escenari, és que aquest cop sí, sembla que la Garriga es veuria afectada per la neu. De moment, però, tot sembla indicar que seria testimonial i que, com a molt, enfarinaria el poble. Ara bé, alguns mapes donen persistència de les precipitacions durant el dimecres i llavors sí que parlaríem d’algunes acumulacions més destacables al nostre poble. 

El que sembla més que evident és que, entre dimarts i dimecres, es veurà nevar a tota la nostra zona per damunt dels 200 m. Per sota sembla que també hi nevaria, però és més difícil de precisar. Per tant, tot el poble es veuria afectat per la neu, doncs el centre es troba al voltant dels 250 m però els punts elevats volten els 300 m.

Aquesta situació de neu a cotes baixes i fred gèlid, ens recorda una mica a la situació que vam viure ara fa 3 anys, aquell febrer del 2012. És, doncs, una bona ocasió per seguir-ho de ben a prop i que encara s’haurà d’acabar de concretar bé. Per tant, us animem aquests dies, més que mai, a seguir les actualitzacions dels models. 

El fred gèlid està més que assegurat els propers dies i aquest dilluns haurà sigut, sens dubte, el dia més càlid de tota la setmana! A partir de dimecres esperem màximes de 5ºC i mínimes que a finals de setmana podrien baixar fins i tot dels -5ºC! 

Ja ho veieu, doncs, toca buscar la roba més gruixuda que tinguem perquè la situació de fred pot ser notícia aquesta setmana a la Garriga.

En seguirem l’evolució a Twitter! Bona setmana a tothom, salut, neu i méteo!

Martí Oliveras Aumedes

Article anteriorCalçots en tempura i salsa romesco
Article següentCiutadans es presentarà a les Eleccions Municipals a la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.