La Mitja omple el cinema Alhambra

0
thumb presentació mitja

Ahir a la tarda es presentava l’edició d’enguany de la Mitja Marató al cinema Alhambra. Amb una nodrida presència d’adeptes de la cursa, representants de les associacions esportives locals i autoritats dels tres municipis recorreguts per la prova, l’acte va incloure una sèrie de projeccions d’audiovisuals sobre la Mitja i sentits testimonis de participants.

Joaquim Fredera, representant de l’Associació Esportiva La Mitja, va encapçalar l’acte. La projecció d’una sèrie de vídeos de les curses organitzades per les diferents associacions col·laboradores, tals com el Centre Excursionista de la Garriga, el Grup d’Atletes del Congost i el Club d’Atletisme Les Tortugues, seria un aperitiu per al principal reclam de l’acte, la projecció d’un documental sobre la cursa.

 “El temps que cal”, curtmetratge documental de Vicenç Viaplana, examinava a la pantalla del Alhambra el que se sent en córrer en un monòleg que passa del concret al metafísic. El curt, fent-se preguntes com quan temps cal per a inspirar i quan temps cal per a poder viure cada segon en la seva plenitud, sempre en clau esportiva, va ser aplaudit de manera entusiasta pels assistents.

Fredera continuaria l’acte agraint la col·laboració tant de les entitats esportives com dels tres ajuntaments dels municipis per on passa la Mitja: la Garriga, les Franqueses i Granollers. Després d’aquesta intervenció, seria el torn d’Alfredo Codina, locutor de la megafonia de la Mitja ja des de fa moltes edicions, d’exaltar les virtuts de la Mitja i de l’esport: “l’esport no té colors, no té religió, no té política”, declarava, abans de recordar visiblement emocionat a companys de cursa ja desapareguts.

També intervindrien a l’acte Joan Rocasalbas, antic regidor d’Esports, i Roque Soto, corredor garriguenc habitual de la prova. El primer recordà els inicis de la Mitja i va celebrar la participació com a valor bàsic de l’esport i la “qualitat humana” dels participants, mentre que el segon va explicar la seva experiència com a esportista “tossut” al qual l’esport i la Mitja han ajudat a superar esculls a la seva vida.

L’acte es va cloure amb una sèrie de breus intervencions de representants de les organitzacions col·laboradores, que presentaren els esdeveniments esportius que celebraran enguany. L’associació de Les Tortugues va aprofitar l’acte per a fer entrega al Banc D’Aliments de la recaptació de la Cursa de Sant Silvestre.

Per la seva banda, Meritxell Budó, alcaldessa de la Garriga, va ser la darrera a intervenir acompanyada pels alcaldes de les Franqueses i Granollers. Juntament amb els dos alcaldes, Budó va destacar el paper dels assistents a la cursa animant als participants i la promoció de “valors” que fa la prova, encarnats en màximes com “esforç, patiment, però satisfacció”.

Després d’una breu actuació musical en directe i el sorteig d’una sèrie d’articles esportius entre els assistents, la presentació es va arrodonir amb una crida a la participació el proper 1 de febrer. Les inscripcions es poden fer a www.lamitja.cat, on també es troba més informació de la cursa.

Text i fotografia: Marc Bellmunt

Article anteriorLa No independència… és dependència (68)
Article següentTorre del Fanal, consolidació i segon impuls
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.