Crema de card amb ametlles i pernil

0
crema card
Crema de card amb ametlles i pernil

Avui us presentem un plat en què l’ingredient principal és una verdura no gaire coneguda a casa nostra, però que malgrat això es pot trobar en alguna paredeta dels nostres mercats durant la tardor i l’hivern.

Es tracta del card, una verdura que és família de la escarxofa, endívies, xicoira, etc. i que és molt consumida i apreciada a Navarra, Aragó, La Rioja… on és típic cuinar-la al sopar de la nit del 24 de desembre. D’aquesta verdura es consumeix la part de les penques.

El seu gust ens recorda a l’escarxofa, però també té un punt amargant com és el de les endívies.

Des de el punt de vista nutricional, dir que conté 90% d’aigua, fibra, proteïna, carbohidrat i molt poques calories. És molt recomanable per les persones diabètiques i afavoreix la funció del fetge, cosa que ens ajuda a millorar la digestió. De la mateixa manera, el seu consum ajuda a reduir els nivells de colesterol. Per tot això us aconsello no deixar passar l’oportunitat de tastar un plat com aquest.

Article anteriorBreu història del barri de la Mercè
Article següentLa No independència… és dependència (68)
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.