Avui us presentem un plat en què l’ingredient principal és una verdura no gaire coneguda a casa nostra, però que malgrat això es pot trobar en alguna paredeta dels nostres mercats durant la tardor i l’hivern.
Es tracta del card, una verdura que és família de la escarxofa, endívies, xicoira, etc. i que és molt consumida i apreciada a Navarra, Aragó, La Rioja… on és típic cuinar-la al sopar de la nit del 24 de desembre. D’aquesta verdura es consumeix la part de les penques.
El seu gust ens recorda a l’escarxofa, però també té un punt amargant com és el de les endívies.
Des de el punt de vista nutricional, dir que conté 90% d’aigua, fibra, proteïna, carbohidrat i molt poques calories. És molt recomanable per les persones diabètiques i afavoreix la funció del fetge, cosa que ens ajuda a millorar la digestió. De la mateixa manera, el seu consum ajuda a reduir els nivells de colesterol. Per tot això us aconsello no deixar passar l’oportunitat de tastar un plat com aquest.