Exposició de l’associació Assilah sobre cooperació amb l’escola marroquina de Tendafel

0
thumb assilah 1

El passat dia 27 de desembre a la Sala Municipal d’Exposicions de la Garriga es va inaugurar una exposició amb les fotos que detallen els treballs realitzats a l’Escola Rural de Tendafel i Dmina, de la Comuna de Sahel Chamaly en la Regió de Tànger Tetuan.

Les obres han estat executades per l’Associació Cultural Asilah de la Garriga, amb l’ajuda de l’Ajuntament de la Garriga i el Fons Català de Cooperació i Desenvolupament Internacional, i tenien com objectiu solucionar els problemes que tenia l’escola per inundacions i furts, així com altres d’ordre material i físic.

L’Associació Asilah va començar un projecte que ha durat des de el 2012 fins al 2014 i que ha suposat passar d’un grau molt gran d’absentisme a l’escola, en especial de les nenes a, com va comentar i certificar el Director de l’Escola, pràcticament no haver-hi faltes injustificades ni tampoc furts ni cap altra causa que impedeixi el normal desenvolupament de les classes a les aules. També s’ha constituït una AMPA perquè els pares i els professors tinguin contactes que suposin una participació major en les tasques de l’Escola, i un compte amb una associació d’antics alumnes.

thumb assilah 2El President de l’Associació, Frederic Moreno, va agrair a l’alcaldessa i al Consell Municipal de Cooperació i desenvolupament Internacional de la Garriga el recolzament al projecte i l’aprovació de les ajudes que ho han permès. Tot plegat ha estat verificat pel Fons Català de Cooperació i Desenvolupament.

També Moreno també va mostrar el seu agraïment al Srs. Ejjebari, President d’Honor de l’Entitat, Bouhazar i Italhibi, de l’Associació, pel seu treball en els anys que ha durat el desenvolupament del projecte i a tots els amics i amigues que en han donat suport, en especial la Sra. Patrícia Astorga i al Sr. Martí Porter.

L’Associació ACOMA va assessorar a l’Associació Asilah, ajuda que va ser molt important per l’acceptació del projecte per les autoritats municipals i tots els grups polítics municipals durant aquests anys. El Sr. Moreno va recordar que el dia 1 de gener ha començat l’any de la Cooperació i el Desenvolupament Internacional i també l’any per la Pau, i va desitjar a tothom un feliç any 2015.

El Sr. Moreno va passar la paraula a la Sra. Juliet Grau, regidora de la Garriga, que va destacar la importància que tenen en aquests moments les tasques de solidaritat entre el pobles, que suposen pensar també en els més desafavorits i necessitats del món, més enllà del nostre entorn immediat. Va referendar el treball fet en una regió prioritària de la Mediterrània occidental en quant les ajudes internacionals, donat que en moltes zones rurals ajudes com les que ha liderat l’Associació Asilah fan que es desenvolupin en el seu territori i es puguin evitar, així, les aventures d’emigració de final incert. La Sra. Grau va donar per inaugurada l’Exposició en nom de la Sra. Alcaldessa.

Associació Assilah

Article anteriorAperitiu de caqui, pernil i parmesà
Article següentGermà Morlans dóna nom al quilòmetre 9 de la Mitja
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.