El nostre “sí” als pressupostos

0
thumb infografia PSC

Dimecres passat vam aprovar els Pressupostos Municipals del 2015, donant recolzament a l’equip de govern. Aquesta vegada, tal i com vam anar avançant en les nostres intervencions anteriors, no donaríem un xec en blanc a l’equip de govern. Volíem propostes concretes i compromisos concrets.

Al treballar els pressupostos, tot i la mancança en temps, teníem clar que partíem amb la mateixa premissa que ha marcat l’objectiu de la nostra agrupació: fer una oposició constructiva i votar favorablement, malgrat fins ara no havia estat possible.

El nostre vot afirmatiu el vam iniciar amb les ordenances, deixant clara la nostra posició de sumar i no de restar. I després d’examinar els pressupostos, els hi hem donat moltes voltes, girat i regirat, i hem buscat propostes que depenguessin d’una voluntat política per part del govern municipal de sumar a tothom dins de les possibilitats.

Així que per la nostra agrupació hi havia un aspecte molt important: els Plans d’Ocupació. Volíem un Pla consensuat amb totes les forces polítiques de les propostes de millora que s’havien de realitzar amb aquests plans d’ocupació. Per nosaltres era bàsica l’aposta per la Torre del Fanal i que es finalitzés tot el procés de rehabilitació d’aquest espai, per dotar d’un equipament polivalent al barri de Can Noguera. Aquesta aposta no l’hem construït nosaltres. Ha estat gràcies a veure l’empenta amb la que treballen diàriament el grup de voluntaris que fan realitat l’obertura d’aquest espai a partir de la coordinadora. Han lluitat moltíssim i encara queda molta brega. Davant del treball contundent d’aquests voluntaris, creiem que la resposta política també ha de ser contundent i que la seva tasca no s’aturi. Per aquest motiu era necessari donar un pas més.

També volem destacar la proposta de la partida simbòlica perquè comencem a comprometre’ns políticament, d’una forma realm amb el projecte de Can Luna. I això també s’ha aconseguit, obrint el ventall de la reforma d’aquest espai amb el compromís de fer un procés de participació en què decidim què i com volem que sigui Can Luna.

I per últim, però el que entenem que és el més important compromís,  la dotació de plans d’ocupació per un valor de 500.000€, finalment. Una de les nostres grans reivindicacions. En un primer moment demanàvem 250.000€ directes a plans locals d’ocupació i una partida suplementària de 150.000€ destinats directament a un Pla Local d’Ocupació per la Torre del Fanal. Això sumava 400.000€ en plans d’ocupació, que gràcies a la Diputació de Barcelona es convertiran en 500.000€, aspecte que considerem que és el principal punt pel qual el nostre vot ja de per si, mai seria negatiu. No podríem mirar als nostres veïns i veïnes i familiars que estan a l’atur i dir que votàvem en contra d’un pressupost que recollia aquests aspectes tan importants. Per aquest motiu vam votar a favor.

Per aquest i per d’altres, com el compromís polític de treballar per avançar l’aplicació del Pla de Mobilitat als carrers Banys, Calàbria i Pere Fuster que estava previst pel 2016 i que tenim el compromís de treballar per avançar-los al 2015. O per la revisió del cobrament de la teleassistència per intentar que més ciutadans i ciutadanes del poble es beneficiïn de la gratuïtat del servei.

En definitiva, aspectes molt importants de transformació de la Garriga. Unes apostes ambicioses que vam fer des dels socialistes de la Garriga i que el Govern Municipal, fent esmenes, ha acceptat.

Aquests són els motius del nostre Sí. Un si condicionat a unes millores importants per la Garriga.

Àlex Valiente, regidor del PSC a l’Ajuntament de la Garriga

Article anteriorPosicionamiento de C’s la Garriga ante el presupuesto municipal 2015
Article següentNit de Cap d’Any gèlida a la Garriga
Agrupació dels Socialistes de la Garriga

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.