Les restes trobades a la Doma no són d’una fossa de la guerra

0
doma2

Les restes trobades a la placeta de davant l’església de la Doma arran de la caiguda del xiprer per la ventada no són d’una fossa de la guerra civil ni d’una fossa comuna més antiga ni d’una ossera. Així ho han determinat els arqueòlegs, que hi han estat treballant des del dilluns de la setmana passada.

Tot el material arqueològic que ha aparegut té una cronologia aproximada d’entre 1750 i 1850 i els experts han determinat que, simplement, és un estrat d’anivellament d’uns 80 cm de gruix, on la terra apareix barrejada amb ossos i d’altres materials. Probablement és del moment en què es va arranjar aquesta placeta, cap al 1850-60, quan es va traslladar el cementiri del centre del poble a la Doma. Tot fa pensar que, per anivellar el terreny, es va remoure i abocar terra amb el material que hi havia (ossos, restes ceràmiques i altres objectes) i que després es va plantar a sobre el xiprer que ara ha caigut.

L’estudi també ha posat al descobert que sota l’estrat documentat sembla que n’hi pot haver de tombes anteriors al segle XVIII. Els arqueòlegs col·locaran ara una capa de geotèxtil per marcar el punt fins al qual ha arribat la intervenció, i reompliran el forat amb els ossos i la mateixa terra extreta durant l’estudi de les restes.

OAMC

doma1   doma

Article anteriorSolidaritat de la Garriga expliquem el nostre vot negatiu als pressupostos
Article següentFred de nit i fresca de dia per Nadal i Sant Esteve
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.