Fred de nit i fresca de dia per Nadal i Sant Esteve

0
Marti Oliveras_01

Aquesta matinada hem entrat a l’hivern i les primeres hores a la Garriga estan sent assolellades i amb unes temperatures molt suaus a migdia. Tot i així, el primer matí de la nova estació ha sigut fred i hem tingut una mínima de 3ºC amb presència de boira cap als Cingles de Bertí i també a la Plana de Vic i del Vallès, si bé al nostre poble, com acostuma a passar, la boira no s’ha fet present.

Aquesta primera setmana d’hivern, doncs, es presenta força estable en conjunt, si bé, fruit del moviment del centre de l’anticicló, caldrà tenir en compte alguns petits canvis a nivell meteorològic. De ben segur, però, el que més interessa a dia d’avui és saber quin temps ens espera per Nadal i Sant Esteve a la Garriga.

Doncs bé, tot sembla indicar que seran uns dies marcats per l’estabilitat i amb unes temperatures fredes de nit i relativament suaus de dia. El moviment del centre de l’anticicló cap al nord a mitjans i finals de setmana, propiciarà l’arribada d’alguns núvols coincidint amb els dies de Nadal i Sant Esteve.

Per la seva banda, Nadal es presenta amb un temps variable. Els núvols, alts i mitjans, deixaran un cel mig ennuvolat en general i faran que el mercuri no s’enfili tant com aquests primers dies de la setmana. A primera hora caldrà abrigar-se perquè l’ambient serà fred, amb una mínima que a la Garriga s’espera que sigui de 3 o 4ºC. Al centre de la jornada farà menys fred fruit de les estones de sol i esperem una màxima a l’entorn dels 12ºC.

Al seu torn, Sant Esteve no serà menys i continuarem amb la mateixa llei de temps que per Nadal. La diferència serà l’entrada del vent del nord que podrà deixar-se sentir cap al tard i, especialment, en zones elevades del nostre territori. Pel que fa a l’estat del cel seguirem amb núvols i estones de més sol. 

Veiem, doncs, com esperem un Nadal i un Sant Esteve sense precipitacions i amb unes temperatures fredes de nit i fresques, o relativament suaus, de dia. 

Els mapes a llarg termini ens indiquen l’arribada de pertorbacions més profundes de procedència atlàntica i acompanyades d’entrades d’aire fred procedents de latituds més altes del continent europeu. 

Així, de complir-se, els últims dies de l’any serien realment freds i amb possibilitat de nevades en cotes relativament baixes. En tot cas, però, queden molts dies i s’haurà d’anar seguint. Per ara, a gaudir d’aquesta setmana de Nadal i Sant Esteve perquè el temps acompanyarà!

Informarem properament i parlarem d’aquest possible canvi notable de temps a les acaballes del 2014 i inicis del 2015. 

Bon Nadal, salut i méteo!

@GarrigaMeteo

Article anteriorLes restes trobades a la Doma no són d’una fossa de la guerra
Article següentPosicionamiento de C’s la Garriga ante el presupuesto municipal 2015
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.