Solidaritat de la Garriga expliquem el nostre vot negatiu als pressupostos

0
SI logotip_2014

En el Ple municipal del 17 de desembre es posaven a votació els pressupostos de l’Ajuntament de la Garriga per l’any 2015. La posició de Solidaritat Catalana per la Independència de la Garriga va ser votar-hi en contra i us expliquem els motius en els següents quatre punts:

1. L’equip de govern fa arribar als grups municipals uns pressupostos de més de 15 milions d’euros el dia 21 de novembre. Ens dóna 17 dies hàbils per poder-los estudiar i proposar millores o esmenes abans del Ple. Malgrat l’Alcaldessa cregui que són suficients dies per fer propostes (ella deu pensar que tots tenim el 100% del nostre temps per dedicar-nos a estudiar els pressupostos) a nosaltres ens sembla que aquesta no és la manera de fer les coses. No se’ns pregunta, no se’ns demana i no se’ns té en compte. NO HI HA CAP VOLUNTAT DE TREBALLAR AMB LA RESTA DE GRUPS MUNICIPALS, més enllà del quedar bé i acceptar canvis en petites partides.

2. També hi hem votat en contra perquè aquests pressupostos se sustenten en bona mesura per un manteniment de les taxes als garriguencs. Vam fer proposta de reducció de taxes que estan al nivell màxim establert i no se’ns va escoltar.

3. Aquests NO són uns pressupostos participatius. L’equip de govern o no entén o no vol entendre què és la participació. L’alcaldessa M. Budó ha comentat durant el Ple que hi ha hagut 10 propostes de ciutadans/entitats i que algunes han estat escoltades. És una broma!!?? A la presentació pública dels pressupostos hi va haver els representants polítics dels grups i amb prou feines. Participar és reunir-se amb les entitats, escoltar les necessitats i les propostes. Animar i posar les bases per tal que les propostes es puguin fer. Desprès de tres anys amb aquest equip de govern, estem convençuts que ens pren el pèl amb el tema participació. No li interessa, no la promou, i no utilitza les partides destinades a participació. Vergonyós!

4. El primer any de legislatura vam col·laborar amb el Govern municipal. Se’ns escoltava i se’ns demanava opinió. A canvi vam aconseguir canviar tres partides petites. Esperant canvis i refiant-nos de la bona voluntat que semblava tenir l’equip de govern hi vam votar a favor. Ara ja no.

Per tot plegat, vam votar en contra dels pressupostos per l’any 2015 i a la vegada vam demanar que no es tiressin endavant i que els pressupostos del 2014 fossin prorrogats, ja que l’actual equip de govern, com a molt, hi serà fins a meitat del 2015. Aquesta pràctica, encara que sembla que la nostra Alcaldessa no n’està al corrent, es prorroguen els pressupostos fins que entra el següent govern. Al Ple, se’ns va contestar com si fóssim uns indocumentats, dient que no es podia aturar l’activitat municipal, que calia seguir pagant, que hi havia adjudicacions durant el 2015 i que el que proposàvem era gairebé un acudit.

Per tots aquests motius vam votar NO. No a uns pressupostos, però també NO a un govern municipal que NO escolta, manté els impostos més alts de la comarca, i que desprès de tres anys encara no sap què vol dir Participació.

I per acabar, fer menció a la unió CIUerc. Ni una sola opinió ni aportació dels regidors d’ERC als pressupostos. Quins motius tindran els ciutadans de la Garriga per pensar en ERC com una opció de govern? Sembla clar que alguns confien en repetir aliances en un futur proper.

Article anteriorL’equip de govern aprova els pressupostos del 2015 amb el suport del PSC
Article següentLes restes trobades a la Doma no són d’una fossa de la guerra
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.