La No independència… és dependència (67)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Què guanyen defensant la constitució els votants unionistes?  Segons les enquestes, la majoria de catalans vol votar. Ho fan com a reacció al maltractament que reben de l’estat espanyol: asfíxia econòmica, invasió de competències, incompliments, retallades… Afecta en negatiu a tots: independentistes i unionistes. Què guanyen aquests defensant una constitució que castiga tant el benestar de les seves famílies, sanitat, educació, dependència? Els empara la constitució com ells la defensen?

Quants ciutadans catalans consideren una “festa” el dia de la constitució espanyola?  Va passar el dia de la Hispanitat i arriba el dia de la constitució espanyola. Quants catalans consideren seves aquestes dues celebracions? Si Espanya tingués polítics d’estat, haguessin aconseguit que, lliurement, s’haguessin identificat amb aquestes dates. No només no ho han aconseguit, sinó que són majoritàriament rebutjades. Potser perquè preval en ells el sentit de la democràcia real, la dignitat, la justícia…?

Quanta gent assisteix a la Diada i quants a la festa de la Hispanitat o la constitució?  Aquí estan les fotografies, les ressenyes de premsa, les pròpies declaracions de les autoritats. Què significa això? Què suggereix que les celebracions catalanes tinguin assistència milionària i les espanyoles tan minoritàries? Té sentit democràtic, digne, que una immensa majoria hagi de sotmetre’s al que defensa una clara minoria? Què fer des de la coherència democràtica?

Quina esperança té Catalunya de la constitució? S’ha comptat amb els partits catalans? Això no importa a ningú! El PSOE proposa una reforma, el PP nega qualsevol modificació. Quina ens espera als catalans? Hi ha alguna cosa que suggereixi millorar el seu benestar, la seva llibertat, un tracte digne? Res! I sí que empitjorarà! Davant aquesta expectativa, què és el coherent? Seguir sotmesos o anar a una constitució pròpia?

Qui ha assistit per celebrar la constitució a la Delegació del Govern? El PSC (PS©OE), PPC i C’s. Representen a la majoria del Parlament o de la societat? No! Què significa això? Com interpretar-ho? Davant aquesta absència tan clara de la majoria social i parlamentària, què hauria de fer un estat conscient i responsable? Analitzar les causes i corregir la seva actuació. Ho fa l’estat espanyol? No! Ni s’ho planteja, i sí, en canvi, actua per pressionar encara més a aquesta clara majoria catalana. Davant aquesta evidència d’ignorància, menyspreu i imposició d’una constitució antidemocràtica i manipulada, què és el més digne democràticament parlant?

Per què Espanya paga a una constructora més del que invertirà a Catalunya el 2015? El govern ha pagat al comptat i immediatament el nefast acord signat amb la constructora de Florentino Pérez sobre la plataforma Castor. Els mateixos governs espanyols mai han complert les inversions pressupostades per a Catalunya, que són llei! No paguen el que deu segons l’Estatut, que és llei! Això obliga a retallades en sanitat, educació, dependència i mal funcionament en infraestructures. Què pensen d’aquesta política els qui defensen la constitució espanyola? Hi ha algun motiu perquè un català amb dignitat i que pensi en les seves famílies consideri “seva” la constitució i celebri aquest dia?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc / Facebook / dignitat@hotmail.com

 

 

dignitat@hotmail.com

Article anteriorMobles Boix inaugura una nova divisió dedicada a l’interiorisme i al disseny
Article següentSalvador Cardús presentarà el darrer llibre de l’editorial Malhivern: “Fer de mestre”
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.