Setmana variable a la Garriga: vent, núvol i clarianes amb ambient fred

0
thumb Marti Oliveras 01

Comencem setmana i ho fem amb un temps força tranquil en conjunt, i amb un ambient que es manté fred tant en hores nocturnes com diürnes.

El dilluns ha vingut marcat per l’arribada progressiva de núvols alts i mitjans pel nord i l’oest, fruit de l’acostament d’un nou sistema frontal que obrirà les portes a un nou descens contundent de les temperatures aquest dimarts i dimecres.

 

A més, amb aquest canvi de temps, s’hauran de tenir en compte dos fenòmens que esdevindran severs en alguns punts del principat: el vent i la neu. Un vent que es deixarà sentir pràcticament arreu del país i que incrementarà aquesta sensació de fredor ambiental. Alerta amb aquest, perquè bufarà molt fort a l’Empordà i al Pirineu, però també en punts alts de la depressió Central i del Prelitoral. En aquest cas, a la Garriga podrem tenir cops de fins a 70 km/h al centre del poble, però als Cingles de Bertí i al Montseny es podrien fregar els 100 km/h. Per tant, molta precaució, perquè no hi estem acostumats!

A aquest vent li haurem de sumar la neu, que podrà caure en cotes inferiors als 1.000 m la  nit-matinada de dilluns a dimarts i durant tot el dimarts al Pirineu i Prepirineu.

Així doncs, veiem com aquest inici de setmana es presenta molt mogut meteorològicament parlant.

Després d’aquest canvi de temps, sembla que tindrem un parell o tres de dies més estables. El vent anirà a la baixa, desapareixerà la nevada al Pirineu i el sol guanyarà protagonisme, ajudant, així, a la recuperació del mercuri en hores diürnes.

De nit i durant les primeres hores del matí notarem més fred, especialment dimecres i dijous quan el cel estigui serè i el vent encalmi. Això permetrà que el mercuri es desplomi i l’aire fred reposi a cotes baixes durant la nit. Així, és molt probable que dimecres o dijous ens llevem amb una bona glaçada! Fins ara, encara no hem baixat dels 0ºC a la Garriga en el portem de tardor, i aquesta setmana en tenim molts números.

De cara al cap de setmana, sembla que el temps podria fer-se altre cop més inestable, amb noves precipitacions i descens de les temperatures.

Tot plegat, però, queden molts dies i s’haurà d’anar seguint de ben a prop.

Veurem, doncs, què dóna de sí aquest temporal de vent i la resta de la setmana.

Nosaltres serem aquí per explicar-vos-ho, i és per això que us recordem que, si voleu seguir estant informats del temps del nostre poble, només cal que seguiu les nostres actualitzacions a Twitter a: @GarrigaMeteo.

Bona setmana a tots i totes, salut i méteo!

Article anteriorRegalar torrons
Article següentConvocatòria als amics de l’ANC de la Garriga
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.