Un plat de 1714: Bacallà amb mel

0
Bacalla amb_mel

Tot just estem a punt de finalitzar l’any que commemora el Tricentenari, en què s’ha parlat de tots els fets i esdeveniments succeïts al país des del 1714.

D’entre el temes tractats, la gastronomia n’ha estat un. Durant aquest any s’ha volgut fer una divulgació per part de restaurants i cuiners de renom sobre què es cuinava i de quina manera en aquella època.

Des de Cuinem per tu hem volgut fer la nostra petita aportació a aquest esdeveniment preparant una recepta de l’època, que hem extret del llibre La cuynera catalana.

El plat és un bacallà amb mel, on el peix s’arrebossa en una pasta feta a base de farina, aigua, mel i una mica de llevat i es fregeix en oli ben calent i finalment es posa a sobre un raig de mel i una mica de canyella.

Per aquella època, el bacallà era un dels pocs peixos que es podien menjar gràcies a la seva conservació en sal. Aleshores hi havia una marcada influència àrab i això explica els plats que combinaven sabors dolços i salats, com és el cas del plat que hem preparat avui.

D’influència àrab també era la utilització d’espècies en moltes receptes de l’època, pràctica que es va anar deixant de fer servir al segle XIX amb l’arribada a Catalunya de cuiners italians i francesos que importaven nous ingredients i noves maneres de cuinar.

Article anteriorL’elit del futbol base arriba a la Garriga pel pont de la Puríssima
Article següentLa NO independència… és dependència! (65)
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.