La NO independència… és dependència! (65)

0
Per la_Dignitat_Logo

És lògic querellar-se contra un líder per ser demòcrata? És imaginable aquest titular? “Espanya es querella contra un president que proposa votar democràticament”. A Espanya, sí! Pot un ciutadà veritablement demòcrata voler viure en un Estat, l’espanyol, que s’empara en lleis antidemocràtiques? Què és el coherent?

És democràtic un Estat que ignora reiterades manifestacions multitudinàries? A què s’assembla més l’Estat espanyol? A un país demòcrata sensible i que escolta als seus ciutadans o a un d’autoritari o dictatorial que impedeix consultar i només imposa “la seva llei”. Al marge d’ideologies… a què ha d’aspirar un ciutadà de Catalunya amb veritable dignitat democràtica?

Són competents els polítics independentistes? Què suggereixen les seves actuacions? Són coherents amb el moment transcendent que viu la societat catalana i al que aspira? Demostren les seves declaracions i decisions que tenen visió d’Estat: Catalunya i el seu futur! Per sobre de la visió i interès de partit? Representen a la majoria social o als seus partits davant aquesta? Per la dignitat de Catalunya, una veritable democràcia, un país just i pròsper, què és el més coherent ARA?

Es pregunta Espanya per què tants catalans volen independitzar-se? O es pregunta què serà d’ella si Catalunya se’n va perquè els ciutadans catalans visquin com mereixen pel que generen? Pot ignorar Espanya que és causa d’aquesta dinàmica independentista? Per què hi ha cada vegada més catalans que defensen la seva dignitat, democràcia real, tracte just; que exigeixen viure molt millor sent independents que depenent d’un Estat que no només els ignora sinó que nega drets fonamentals? Què es guanya amb la independència i què guanyen els qui volen seguir sent “de” Espanya?

Pot sentir-se orgullós un català demòcrata amb el PPC? Què porta a la seva líder a dir que “es mostra orgullosa de la querella contra Artur Mas”? És una querella contra unes persones o contra tot un projecte de país que vol ser lliure, digne, decidir, gestionar un futur veritablement democràtic i amb el benestar que mereix. Se senten orgullosos els militants i simpatitzants d’aquest partit? En què és millor per a ells i les seves famílies el model espanyol que el que proposa la societat catalana per als seus ciutadans? Quina opció és més digna, democràtica, justa i aporta més benestar?

Quina forma de resoldre els conflictes és més democràtica? Creixen les diferències entre la societat catalana i Espanya? És evident! Intenten resoldre-ho de la manera més objectiva les dues parts? No! Com ho proposa Catalunya? Via referèndum democràtic, lliure, secret, legal! Com a Anglaterra o Canadà. I què fa Espanya? Nega tota opció de consulta democràtica, imposa la seva llei i es querella contra qui vulgui consultar al poble! Catalunya: la democràcia pura. Espanya: Antidemocràtica mitjançant un Constitucional qüestionat i una Fiscalia dirigida. Qui és més democràtic? Qui s’assembla més a una dictadura? En quin model sociopolític és coherent voler viure?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc Facebook / dignitat@hotmail.com

Article anteriorUn plat de 1714: Bacallà amb mel
Article següentDescens notable de les temperatures aquesta setmana
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.