L’elit del futbol base arriba a la Garriga pel pont de la Puríssima

0
thumb presentació international golden cup

La tercera edició del Torneig de Futbol Base International, Golden Cup, se celebrarà enguany a la Garriga i les Franqueses entre el 6 i el 8 de desembre, amb la participació de més de  60 equips de futbol d’infants entre els sis i els dotze anys. En concret, a la Garriga, es disputaran les finals del torneig, a més  de la fase de grups de la categoria d’alevins. L’organització calcula que només comptant jugadors i cossos tècnics, això reportarà al municipi la visita de vora 500 persones i els seus corresponents acompanyants, amb la repercussió turística i comercial que això comporta.

El torneig es presentava ahir a la sala de plens de l’Ajuntament, amb la presència de Joan Esteban, regidor d’Esports de la Garriga, a més de l’alcalde de les Franqueses, Francesc Colomé, el regidor d’Esports d’aquesta població, José Ramírez, Josep Campaña, gerent del Patronat d’Esports de les Franqueses, i Ferran Pericas, gerent de l’empresa Eventually Sport & Events, que organitza el torneig.

Pericas afirmava la intenció del torneig de créixer edició rere edició, tant en nombre d’equips com a nivell internacional, destacant la participació d’equips com l’Ajax d’Amsterdam, la Roma o el Benfica de Lisboa. A nivell nacional participen equips del nivell del Barça i l’Espanyol, a més d’equips emblemàtics del futbol català com la Damm o el Cornellà, així com equips vallesans com l’Olímpic, el Franqueses o el Canovelles. En total, el torneig compta amb la participació de 65 equips, 22 més que a la darrera edició. Eventually Sport & Events espera poder seguir celebrant el torneig al Vallès, agraint el suport dels ajuntaments col·laboradors així com de les empreses patrocinadores de l’esdeveniment i la Federació Catalana de Futbol.

Des de l’Ajuntament de la Garriga, Joan Esteban, regidor d’Esports, reafirmava el suport del govern al torneig, afirmant que es tracta d’un esdeveniment de l’elit del futbol base. Esteban detallava que el consistori ha aportat 3.000€ de manera directa a l’organització, així com la meitat del import de les inscripcions al mateix dels equips locals, per un valor d’aproximadament mil euros.

Tot i ser conscient que “no són pocs diners”, més tenint en compte els costos indirectes que suposarà l’obertura tot el dia de les instal·lacions municipals on se celebrarà, Esteban considerava la despesa “assumible”, sobretot tenint en compte la repercussió econòmica que pot tenir al municipi el torneig i l’afluència de visitants que comportarà.

El torneig es disputarà en la modalitat futbol set, i es jugarà una primera fase de lligueta per grups, on els dos primers equips de cada grup passaran a la fase final del torneig, disputada per eliminació. Els horaris del torneig, així com el quadre de la competició, es podran consultar a http://internationalgoldencup.com/ 

Text i fotografies: Marc Bellmunt

Article anteriorAra és l’hora de declarar la independència!
Article següentUn plat de 1714: Bacallà amb mel
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.