Comença l’època en què els plats de cullera comencen a predominar a les llars. És temps de menjar guisat, sopes i cremes. Aquestes últimes es poden fer a base de verdures de tota mena, com són el porro, la carabassa, el carabassó i també la pastanaga, ingredient amb què hem fet la recepta d’avui.
D’aquest aliment se’n diu que és una simple arrel, però això no treu que tingui multitud de propietats: des de millorar la vista fins a prevenir el càncer. De la mateixa manera, dir que és un gran depuratiu de la sang i pot ajudar a combatre infeccions de pell. A més a més, és diürètic i estimula l’eliminació de residus. També tonifica l’estómac i això ajuda a tenir una bona digestió.
El beta carotè (provitamina A) que conté ajuda la pell perquè protegeix del sol, estimulant la producció de melanina, i per això és molt aconsellable consumir-ne a l’estiu. Després de veure les meravelles que ens aporta el consum de pastanagues, no podem deixar passar l’ocasió de degustar un plat com aquest.
Que vagi de gust!