La zona rural de l’Artigassa sota amenaça

0
thumb CUP la Garriga 01

Aquests últims dies s’ha pogut conèixer la notícia que un propietari privat, amb el suport de l’Ajuntament de Cànoves i Samalús, vol instal·lar una zona recreativa i de lleure en ple espai agrícola i de secà de la Garriga. La notícia, lluny de ser un rumor, ha estat corroborada per l’Ajuntament de la Garriga i el Departament d’Urbanisme de la Generalitat.

La zona, coneguda com el pla de l’Artigassa, se situa per sobre de l’extrem est del bosc del Malhivern, després de la “pujada del cargol”. La intenció del promotor és construir-hi 24 barbacoes, taules per a 150 persones i un pàrquing per a 60 cotxes. Les xifres ja posen en estat d’alerta per si soles. Ara bé, també ens preocupen alguns detalls dels que no se’n sap res, de moment: d’on trauran l’aigua, on construiran lavabos d’obra en terreny no urbanitzable, on connectaran el clavegueram? Per no parlar del risc d’incendi que aquesta activitat comportarà.

L’Artigassa és un espai d’important valor per al municipi de la Garriga, ja que conserva conreu de secà que s’ha anat perdent en altres zones del poble. És un punt natural de connexió entre la Garriga i Samalús que molta gent utilitza per anar a caminar i córrer, així com també és un camí ramader. A part, hi ha restes romanes vinculades a una vila propera.

Per tot això des de la Candidatura d’Unitat Popular de la Garriga ens oposem a aquest projecte que pretén canviar el paisatge garriguenc i desvaloritzar aquesta zona rural de gran interès per al poble. Així mateix donarem suport a totes aquelles accions que emprengui l’equip de govern de la Garriga en el sentit de preservar el medi natural i d’aturar aquest projecte. Per això, ens unim a la recollida de signatures que ha impulsat un grup de veïns i veïnes de la zona. Si voleu signar en contra el projecte, poseu-vos en contacte amb nosaltres (lagarriga@cup.cat) i us ho facilitarem, i aquest dissabte 8 de novembre ens podreu trobar al mercat, a la plaça de Can Dachs, amb fulls per signar.

I no oblideu que diumenge hem d’anar a votar, eh!

Entre tots ho podrem tot!!

Article anteriorSI La Garriga, en suport al 9N
Article següentManual per votar el 9N a la Garriga
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.