9N: una nova victòria de la gent

0
thumb erc nov 2014

Els garriguencs i catalans que treballem per l’autodeterminació de Catalunya hem anat acumulant fites victorioses, des de les consultes populars iniciades a Arenys de Munt –25 d’abril de 2010 a la Garriga– fins als Onzes de Setembre de 2012, 2013 i 2014, organitzats magníficament per l’Assemblea Nacional Catalana. Amb tot aquest gloriós historial, és del tot justificat i urgent abandonar els gestos simbòlics per entrar definitivament al terreny polític. És més, aquest diumenge ens alliberem del “no ens ho deixaran fer” per apoderar-nos del “ho farem”. El 9 de novembre ha de ser, doncs, l’última gran mobilització abans de l’inici de les decisions de ple valor jurídic i l’exercici desacomplexat de sobirania popular.

Aquest diumenge tenim l’oportunitat de posar, si més no, un peu sobre el ferm institucional. I és que malgrat que finalment no s’ha convocat la consulta, el 9 de novembre de 2014 el Govern català ens pregunta, per primer cop, quin estatus polític volem per Catalunya, pregunta que inclou l’opció de la independència. No cal dir que hem de gaudir i aprofitar aquesta oportunitat, perquè una resposta massiva és una nova victòria de les raons i els sentiments que ens porten cap a l’autodeterminació.

Per fi podrem fer un primer recompte de la gent que estem a favor de resoldre els conflictes democràticament i en llibertat. La llibertat no només d’expressar-se, sinó sobretot aquella que sentim en respondre a una qüestió cabdal i concreta, sense haver de triar tot un programa polític o un altre. És la grandesa d’un referèndum com el que volem, i que se’ns nega de totes totes. Però aviat el farem.

A la Garriga, la gent de la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya, de les JERC i d’Acord Independentista hem pogut constatar les ganes de participar de la gent, i ens aventurem a avançar que serà un jorn multitudinari. Dissabte passat vàrem plantar la parada a la plaça de Can Dachs i vàrem oferir als garriguencs la possibilitat de consultar a quin institut i a quina taula podran participar. Va ser un no parar de consultes durant cinc hores i vàrem poder resoldre molts dubtes sobre el mecanisme de la votació. La gent també s’enduia les paperetes marcades amb l’opció del Sí-Sí.

L’èxit de la jornada va ser un primer avenç del que viurem el 9N, i per això aquest dissabte, vigília de la data assenyalada, tornem al mateix lloc per seguir prestant el mateix servei. L’endemà, el 9 de novembre, ens mobilitzarem prop dels dos instituts (Vil·la Romana i Manuel Blancafort) i els llocs més concorreguts del poble per continuar donant suport a la gent. També us podeu informar al web www.participa2014.cat. Recordeu que cal participar en funció de l’adreça que consta al vostre document d’identitat, ja sigui el DNI espanyol o bé la TIE de resident.

Les grans conquestes es decideixen per un nombre més gran de victòries que de derrotes. Enfrontem-nos als embats contraris i no fem més reculades: sumem un triomf i ataquem definitivament el cim. Ho farem!

Oriol Ramon

President de la secció local de la Garriga

Esquerra Republicana de Catalunya

Article anteriorReflexions d’Arcadi Oliveres sobre una altra economia, a l’AUA
Article següentSI La Garriga, en suport al 9N

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.