Presentar-nos o no

0
thumb SI logotip 2014

El grup de persones que formem part de SI la Garriga ens vam agrupar en el seu dia amb la voluntat de treballar plegats pel poble. Teníem en aquell moment, i tenim avui en dia, dos punts en comú: un nou municipalisme i l’independentisme. Treballar per la millora del nostre poble des de la regeneració política i fer-ho allunyats de la política municipal tradicional. A nivell nacional, treballar per la llibertat del nostre país des del nostre entorn més proper.

Durant els darrers tres anys, hem fet tot el que és possible fer tenint dos regidors a l’oposició, presentant propostes i mocions i buscant que aquestes arribin a bon port, sempre des d’una voluntat de col·laboració, però també de marcatge, de la tasca del govern municipal.

Aquesta experiència ens ha servit per veure que en la política municipal, treballar des de l’oposició amb dos regidors no és tasca senzilla. El funcionament municipal no facilita gens el poder estar al dia de tot el que passa i, sobretot, protegeix de manera clara als que governen. La transparència brilla per la seva absència, els tempos són molt complicats si no tens una estructura de partit tradicional professional. Tot i així, no fa falta dir que estem molt orgullosos de la tasca realitzada pels nostres regidors Pep Oliveres, Sergi Serrano i Xavi Bernaldo, recolzats per tot el grup de SI la Garriga.

Des de fa uns mesos, i suposem que a causa de la manera tradicional de fer política de la resta de partits, ens trobem sovint amb la pregunta de si ens presentarem a les futures eleccions municipals al maig del 2015. Arribats a aquest punt, el grup municipal de SI vol transmetre que seguirem treballant pel poble d’una manera o altra. El nostre país viu el moment més decisiu dels últims tres anys, i no creiem que ara sigui moment de personalismes, presentacions de partit i molt menys, perquè no ho hem fet mai, posar noms per davant del projecte com fan la resta de partits.

Avui, amb la perspectiva del 9N, les més que possibles eleccions al Parlament de Catalunya i la lluita de la societat civil per tal d’aconseguir una llista unitària, som molt conscients que les eleccions municipals del maig del 2015 poden estar molt influenciades per tot aquest procés. És per això, doncs, que diem als que no tenen massa ganes de que ens presentem que hauran de seguir esperant. I diem als que ens recolzen que els nostres regidors i el nostre grup seguiran proposant per la millora del nostre poble i marcant de prop a l’equip de govern, perquè és per això que ens van donar la seva confiança ara fa tres anys.

Tenim projecte, gent i programa electoral per presentar-nos, però també tenim clar que és molt complicat treballar des de l’oposició per millorar el poble tal i com està establert el funcionament de la política municipal, i més si el govern té majoria i poques ganes d’escoltar propostes que no són les seves. El que podem assegurar és que, d’una manera o altra, seguirem treballant pels garriguencs i garriguenques i pel país.

Article anteriorLa Doma recupera el protagonisme perdut
Article següentEl Ple aprova el règim fiscal pel 2015 i inicia el procés de licitació de les piscines municipals
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.