Jo també vull votar

0
229

Fa dos setmanes, en un Ple extraordinari de l’Ajuntament de la Garriga, es donava suport a la consulta del 9 de novembre amb els vots contraris dels regidors socialistes. Aquest vot és un vot que ens entristeix molt, tal i com vaig reconèixer a la meva intervenció com a portaveu del grup municipal socialista.

El nostre vot no és un vot en contra d’una consulta a la ciutadania. Com ja vaig deixar clar en la meva intervenció, crec en les consultes ciutadanes, ja que entenc que en la política local, la consulta directa a la ciutadania és una eina indispensable. El vot va ser contra tot el procés paral·lel que hi ha a la consulta del 9 de novembre.

Nosaltres teníem moltes ganes de posicionar-nos al costat dels partits que defensen una consulta ciutadana, però tal i com es va plantejar aquesta moció era més una escenificació de cara a la imatge que no a la creença en la mateixa consulta; això ha quedat reflectit en els actes posteriors a l’aprovació d’aquesta moció.

En un principi, el que molts regidors i regidores han defensat de forma continuada ha estat el recolzament a una consulta. Defensen que n’hi hagi una, que és el que podem defensar no només els regidors que han donat el sí a la moció, sinó els que s’han abstingut, i la majoria dels que han votat en contra de la moció, també tenen aquesta convicció de defensar el dret a opinar de la ciutadania.

Però dissabte es va escenificar d’una forma clara que no es defensa la consulta, sinó un resultat concret a la consulta, cosa que no compartim, ja que entenem que si es fa ha de ser perquè el poble decideixi des de la neutralitat una posició concreta. I això no es produeix. Nosaltres ho hem dit de forma reiterada i ara ho ratifica en Quim Brugué catedràtic proposat per ICV a la comissió de control del 9N.

Altres alcaldes ja han manifestat la seva incomoditat al finalitzar l’acte de dissabte. Ells pensaven que anaven a defensar la consulta i d’altres alcaldes van decidir que el que es defensava allà era la independència.

Per tant, vull deixar clar que defenso i defensaré sempre una consulta ciutadana. No només la del 9N, sinó totes les que es convoquin. I m’encantaria que el Govern Central i el de la Generalitat arribessin a un pacte perquè aquesta consulta es pugui arribar a realitzar dins dels paràmetres legals i amb total neutralitat, per a poder escoltar sense ambigüitat el discurs dels catalans i catalanes. Això asseguraria una àmplia participació i un èxit de maduresa democràtica.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.