La Garriga inaugurarà un nou itinerari durant les Jornades Europees de Patrimoni

0
JEP cartell_2014_def

Les Jornades Europees de Patrimoni, que se celebraran del 26 al 28 de setembre, serviran, enguany, per presentar un nou itinerari garriguenc: el de secà. La ruta, que es podrà descarregar al web www.visitalagarriga.cat, passa pel Malhivern, el camí ramader del Pla de les Parets i els camps d’ametllers, descobrint la importància dels forns d’argila, de la vinya i de les torrenteres en aquesta zona.

La visita guiada, que anirà a càrrec d’Aura Didàctica i Difusió Cultural, amb la col·laboració de l’Associació Agrària de la Garriga, acabarà amb una degustació de productes agrícoles de la zona.

Després de l’itinerari del regadiu i del de La Garriga Secreta, aquest és el tercer i últim creat des del projecte la Garriga rural. La ruta passarà, com les altres, a formar part, de manera fixa, de l’oferta turística i de descoberta del patrimoni del municipi.

Meteorologia amb Dani Ramírez

Però les Jornades començaran el divendres amb una xerrada a Can Raspall sobre el clima de la Garriga i la seva comarca, a càrrec de l’estudiant garriguenc Martí Oliveras i el meteoròleg de TV3 Dani Ramírez.

Tancarà l’edició una taula rodona, el diumenge, amb el consultor ambiental Josep Mª Mallarach i el filòsof Jordi Pigem, que conversaran sobre els paisatges i els seus valors intangibles, la sostenibilitat i la importància de la conservació del patrimoni paisatgístic. L’activitat es farà a l’ermita de Santa Maria del Camí que, aquell dia, es podrà visitar.

Les Jornades van ser creades pel Consell d’Europa l’any 1991 per apropar als ciutadans la riquesa patrimonial dels diferents països. En aquest sentit, a Catalunya, cada any durant aquests dies, més de dos-cents municipis ofereixen activitats que permeten descobrir llocs històrics, museus, jardins i espais del seu patrimoni.

PROGRAMACIÓ

-Divendres 26 de setembre, a les 20 h, a can Raspall:

Jornades Europees del Patrimoni. Xerrada: Una aproximació al clima de la Garriga i la seva comarca a càrrec de Martí Oliveras i Dani Ramírez (meteoròleg de TV3)

Organitza: Ajuntament de la Garriga

-Dissabte 27 de setembre, a les 17.30 h, des de la plaça Narcisa Freixas:

Jornades Europees del Patrimoni. Presentació del nou itinerari sobre els paisatges de secà de la Garriga. Descobreix paisatges, històries i patrimonis desconeguts amb una visita guiada a càrrec d’Aura Didàctica i Difusió Cultural i amb la col·laboració de l’Associació Agrària de la Garriga

Organitza: Ajuntament de la Garriga

-Diumenge 28 de setembre, a les 11 h, davant de la capella de Santa Maria del Camí:

Jornades Europees del Patrimoni. Taula rodona-conversa: Redescobrint els paisatges i els seus valors intangibles. A càrrec de Josep Ma Mallarach (consultor ambiental) i Jordi Pigem (filòsof). Més info: www.visitalagarriga.cat.

Organitza: Ajuntament de la Garriga

Més informació:

www.lagarriga.cat

http://ca.wikipedia.org/wiki/Jordi_Pigem

Associació Silene (www.silene.es)

OAMC

mapa Garriga seca RGB N baixa

Article anteriorL’endemà
Article següentCrònica del Ple municipal de setembre de 2014
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.