L’endemà

0
CUP la_Garriga_01

L’endemà de l’anunci de la retirada de la reforma de la llei de l’avortament i la dimissió del ministre Gallardón, podem celebrar que han guanyat el poble i la justícia social a mans del moviment feminista i la ciutadania en general. 

Una vegada més, la mobilització ciutadana ha exercit pressió per trencar amb una mesura que, de la mà del patriarcat, es volia imposar a les dones des de l’Estat espanyol.

Així doncs, l’eix central del ministre Gallardón ha caigut i, per tant, podem donar per enterrada aquesta brutal proposta que generava controvèrsia, fins i tot en el propi Partit Popular, i que tenia com a conseqüència un retrocés de més de 30 anys en els drets de les dones.

Tot i així, hem de seguir alerta, ja que, en lloc de la reforma, l’executiu central pretén canviar l’actual normativa per assegurar que menors de 16 i 17 anys necessitin el consentiment matern i/o patern per interrompre l’embaràs. A més, ha anunciat que a finals d’any aprovarà un pla de protecció de la família.

Altra vegada sorgeix el codi patriarcal com a forma d’entendre les relacions humanes, prioritzant el paternalisme, imposant la família per sobre de tot i deixant en una posició de subordinació les dones.

Aquest diumenge dia 28 de setembre (#28S) és el Dia Internacional per a la Despenalització de l’Avortament. Per tots els motius esmentats i per la necessitat de no fer cap pas enrere, us animem a seguir lluitant pel dret al propi cos i en contra de les imposicions patriarcals, i a afegir-vos als diferents actes en commemoració a aquesta diada. Us passem algunes convocatòries dels Països Catalans:

Barcelona: 28 de setembre a les 12:30 h, Plaça Catalunya. Informació aquí.

Alacant: 27 de setembre a les 20 h, Subdelegació del Govern.

Gandia: 27 de setembre a les 19 h, Plaça Jaume I.

València: 28 de setembre a les 19 h, Plaça de la Verge.

Clara Dachs Bernad

Article anteriorC’s qualifica de brindis al sol la convocatòria del Ple extraordinari de suport al referèndum il·legal del 9N
Article següentLa Garriga inaugurarà un nou itinerari durant les Jornades Europees de Patrimoni
Candidatura d'Unitat Popular de la Garriga.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.