Crònica del Ple municipal de setembre de 2014

0
Ple juliol

L’Ajuntament obria ahir el curs polític regular després del Ple extraordinari de suport a la consulta del 9 de novembre celebrat el passat dilluns 22 amb la celebració del Ple municipal de setembre. Va ser un ple ràpid, sense mocions i on tots els punts de l’ordre del dia s’aprovaren per unanimitat, amb temes com els problemes recurrents de l’entramat urbà de la urbanització dels Tremolencs o la nova imposició d’un contenciós administratiu a l’Ajuntament per part de la delegació del govern espanyol.

En el que seria la tònica dominant del Ple, els dos primers punts es varen aprovar sense intervencions destacables per part de cap grup i amb votacions unànimes a favor. Aquests primers punts de l’ordre del dia es dedicaren, un a l’autorització de compatibilitat laboral d’un funcionari de l’Ajuntament, i l’altre a la devolució d’un aval a l’empresa SABA, que fins ara gestionava les zones blaves del municipi.

Seguidament es portaria a discussió la pròrroga del contracte de servei de conservació i manteniment dels parcs, jardins i espais verds del municipi, actualment adjudicat a l’empresa Vivers de Bell-lloc. Neus Marrodan, Regidora de Medi Ambient, explicava als presents que el contracte, vigent des de 2009, ja es va prorrogar l’any passat, però que enguany només es prorrogaria durant sis mesos amb la intenció d’elaborar un estudi detallat sobre les zones verdes del municipi i com gestionar-les amb eficàcia. Aquest estudi, segons la regidora d’Acord, permetrà elaborar un conjunt de condicions més adequat a l’estat actual dels parcs i jardins del municipi de cara a portar a concurs de nou la gestió dels mateixos.

Totes les forces de l’oposició coincidiren a aplaudir la mesura i mostrar el seu interès en participar en l’elaboració del nou plec de condicions de l’adjudicació del servei. En particular, Israel Molinero, per ICV, manifestava que “cal un replantejament seriós” i, tanmateix, desitjant que la gestió dels parcs municipals es torni a adjudicar a una empresa com l’actual, un centre especial que vetlla per la inclusió al mercat laboral de persones afectades per discapacitats intel·lectuals o malalties mentals. En aquest sentit l’alcaldessa Meritxell Budó va coincidir amb el regidor ecologista a esperar que pugui ser així. La prorrogació del contracte es va aprovar per unanimitat.

S’aprovaria, també amb el vot favorable de tots els grups, però no sense certa ironia per part dels presents, la petició de l’empresa CESPA, que gestiona la neteja dels carrers del municipi, de revisar el preu del seu contracte. L’empresa, acollint-se a la legislació vigent en el moment de la signatura del seu contracte, reclama un increment de l’import d’aquest que ascendeix a aproximadament 260 euros l’any, cosa que va provocar que diversos regidors de l’oposició qüestionessin la necessitat de fer una reclamació al plenari per una quantitat tant minsa.

El plenari va votar després sobre la designació de representants del municipi per tal de comparèixer i defensar els interessos garriguencs davant el que ja serà el quart contenciós administratiu imposat per la delegació del govern espanyol. Si en anteriors ocasions la delegada Llanos de Luna ja havia imposat demandes a la Garriga relatives a les banderes penjades a l’Ajuntament, mesures de sobirania fiscal o la declaració del poble com a territori català lliure, l’actual va contra la decisió de l’Ajuntament de fer efectiva part de la paga extraordinària de Nadal als seus treballadors.

La reacció del plenari davant això va ser la esperada, amb Pep Oliveras, per Solidaritat, qualificant a la delegació governamental espanyola de “rates” i Israel Molinero, per ICV, recordant la condició de persona non grata de Llanos de Luna al municipi. El punt es va aprovar per unanimitat, però cal destacar que en aquell moment el regidor municipal del PP no era present al plenari, car per motius personals va arribar-hi tard.

Tornant a un pla estrictament municipal, el següent punt de l’ordre del dia va suposar un nou episodi en les tasques de l’Ajuntament per tal d’adequar la urbanització dels Tremolencs als estàndards de serveis de totes les zones del municipi. En aquest sentit es va portar a plenari anul·lar la tramitació de l’anterior modificació del pla puntual d’ordenació tocant la zona dels Tremolencs, per tal de poder iniciar un nou tràmit simplificat i que permeti solucionar la situació urbanística de la zona. L’Alcaldessa va declarar, tanmateix, que l’Ajuntament destinarà 100.000 euros a fer millores tant en l’enllumenat de la zona com en l’estat del ferm dels seus carrers. El punt es va aprovar per unanimitat.

Els següents dos punts del Ple també es varen centrar en temes urbanístics, en aquest cas la desestimació dels recursos presentats per les empreses que volen urbanitzar els sectors de Can Vilanova i Can Violí a la negativa de l’Ajuntament a que ho facin. La negativa de l’Ajuntament es basa en la manca de punts necessaris a les propostes presentades per les empreses, que ni recullen justificació de la viabilitat econòmica dels projectes ni estudis d’impacte al medi ambient. El rebuig dels regidors al recurs de les empreses va ser contundent, amb regidors com Israel Molinero declarant la seva recança i la impressió de que “ens estan prenent el pèl”. Ambdós punts s’aprovaren per unanimitat, amb el consistori emplaçant a les empreses a aplicar les correccions oportunes als seus projectes.

Tancant els punts de l’ordre del dia, Vicenç Guiu, cap de l’àrea d’economia del consistori, va presentar dos expedients de modificació de crèdit que, com tots els altres punts del dia, varen ser aprovats amb cap vot contrari. Amb aquestes modificacions de crèdit, que en total ascendeixen a un import de 24.000 euros, aproximadament, l’Ajuntament finançarà una enquesta de riscos laborals, millorarà l’enllumenat nadalenc del municipi i durà a terme un estudi per tal de millorar i reduir el consum de les instal·lacions elèctriques municipals.

En no presentar mocions cap dels grups del consistori, el Ple es va tancar amb l’apartat de precs i preguntes, on Solidaritat va interpel·lar l’equip de govern sobre l’ensorrament de la teulada de Can Luna aquest l’agost. L’Alcaldessa i la regidora d’Urbanisme els respongueren assegurant que cap part protegida del conjunt d’edificis ha rebut desperfectes i que actualment s’està efectuant un estudi per tal de determinar com actuar a Can Luna.

Marc Bellmunt

Article anteriorLa Garriga inaugurarà un nou itinerari durant les Jornades Europees de Patrimoni
Article següentBonítol fumat amb vinagreta de festucs, poma i tomàquet sec
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.