La Garriga aprova la moció de suport al 9N per aclaparadora majoria

0
Ple extra_9N_2014

El Ple extraordinari convocat ahir a les vuit del vespre pel Consistori per tal de recolzar des del món municipal el referèndum del dia 9 de novembre, va empetitir l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Josep Aymerich, amb més de 200 persones de públic. Molts varen haver d’estar els quaranta-cinc minuts que va durar l’acte d’empeus, però molts d’altres no varen poder ni tan sols entrar a la sala i es varen haver de conformar en seguir-ho des de fora, sota la fina pluja que queia.

Més de 300 varen ser els ajuntaments d’arreu del Principat que varen voler exemplificar d’aquesta manera la seva implicació amb el dret a decidir del poble català, que hauria de viure la seva màxima expressió el segon diumenge de novembre, quan Catalunya haurà de decidir seu futur polític de forma democràtica. Conscients de les dificultats i les traves evidents que posa el govern espanyol per tal d’impedir la consulta amb tot tipus d’argúcies legals i amenaces diverses –sempre amb la connivència del principal partit de l’oposició–, el 70% dels ajuntaments catalans s’ha volgut posicionar a favor del dret fonamental a vot, fent palesa la voluntat popular d’acudir a les urnes per a saber què desitja la població catalana pel seu país. En total, doncs, seran 666 els consistoris del Principat que votaran en plenari la moció de suport a la consulta del 9 de novembre, en representació del 72% dels ciutadans de Catalunya, tot i que, segons apunten els presidents de les dues entitats municipalistes, Miquel Buch i Josep Maria Vila d’Abadal, el nombre d’ajuntaments adherits creixerà.

Així les coses, ahir el Ple municipal de la Garriga va aprovar amb 14 vots a favor (ICV, SI, Acord i CiU) i 3 en contra (PSC i PP) la moció proposada, davant la presència d’una nodrida multitud que va escoltar estoicament i amb atenció les intervencions prèvies de cada grup municipal, que no van donar marge a la sorpresa, al seguir la línia habitual de l’ideari dels partits que representen. Al final de la votació, la sala va esclatar en crits d’independència i es va poder brindar amb ratafia pel que molts consideren ja una nova data històrica al trepidant calendari del procés català.

Article anteriorCaminada solidària d’Oncovallès a la Garriga
Article següentEl dia després
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.