Bonítol arrebossat amb sèsam negre acompanyat de camagrocs i gambes

0
136

El bonítol és un d’aquells peixos que no sempre podem trobar a les peixateries ja que és un peix de temporada. Neix en el mar dels Sargassos, en una regió nord-americana de l’oceà Atlàntic septentrional. Cada femella pon entre 2 i 3 milions d’ous, dels quals surten unes larves que creixen ràpidament i que romanen a la zona fins l’any següent. Passat el primer any de vida i amb una mida que va entre els 30 i els 40 centímetres de longitud comencen la seva migració fins a les aigües de les Açores, Madeira i les Canàries, on passen l’hivern.

Quan arriben al segon any i, coincidint amb el final de la primavera, tornen a migrar, en aquest cas, buscant aliment a les aigües del golf de Biscaia, on es queden fins que arriba la tardor, moment en què inicien el retorn al seu lloc d’origen. Quan arriba el tercer any esdevenen més solitaris i aleshores canvien la seva ruta per anar a les costes d’Amèrica, on fan la posta d’ous i tornen a hivernar a la zona de les Açores.

I ja que estem encara en temporada de tonyines, aprofitem per degustar-les i preparar diferents plats, entre ells conserves, que ens ajuden a mantenir aquest peix ja que, com hem dit abans, no sempre podem trobar.

Avui hem preparat un plat de tonyina acompanyat d’un altre producte de temporada com són els camagrocs.

Que vagi de gust!

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.