La NO independència… és dependència! (63)

0
thumb Per la Dignitat Logo

Com se senten els catalans a la seva terra? Senten que la desenvolupen d’acord amb la seva identitat, cultura, llengua i valors? Senten que disposen i gestionen els recursos que generen en benefici de les seves famílies? Se senten lliures a la seva terra? La senyora Chacón, exministre de l’exèrcit espanyol, diu: “O penses com els sobiranistes o et sents estrangera a la teva terra”. Atès que la majoria de la societat catalana vol votar i que centenars de milers de catalans demanen la independència de manera pacífica, no serà perquè se senten estrangers depenent d’Espanya?

 

Poden demanar lleialtat els qui duen anys no sent lleials?  El president del Suprem reclama lleialtat per evitar un canvi unilateral de les regles de joc. Historiadors, juristes internacionals, independents dirien que Espanya ha estat lleial amb la constitució que es va votar en 1978? Que ha estat lleial amb la justícia quan es tracta de temes “catalans”? Amb la societat catalana? No haurien de ser els propis magistrats els qui reclamessin lleialtat als polítics i als propis juristes, que no la tenen ni amb la constitució, ni amb la democràcia, ni amb la justícia, ni amb  la societat catalana? Pot demostrar Espanya que ha estat lleial amb Catalunya? Davant els fets objectius, què han de fer els catalans que volen ser lleials amb la seva pròpia història, les seves famílies, amb la democràcia real?

Catalunya genera problemes amb els mercats?  Rajoy: “Si no volen problemes als mercats, no convoquin un referèndum il·legal”. És una opció. Hi ha una altra més democràtica: “Per no generar problemes amb els mercats, siguem demòcrates i deixem votar”. Votar és just i democràtic. El que genera problemes és no consultar als ciutadans. Qui genera problemes? No és Espanya amb el seu tracte des de fa anys, amb el seu espoli, invasió de competències, atac a la identitat catalana? Què diuen els fets objectius?

Sap el PSOE què pensa Catalunya del federalisme que proposa? El nou secretari general proposa diàleg Mas – Rajoy. Més despotisme il·lustrat! Ha de ser: proposta de Rajoy a la societat catalana. Seguim. Proposa federalisme com a solució. Quin federalisme? Amb quin contingut? Acceptarà a Catalunya com a subjecte polític i capacitat de decidir? Que Catalunya decideixi el que aporta a la solidaritat estatal i no el que li imposin? Capacitat de gestionar tots el seu recursos? Llibertat per a les seves polítiques internes de tot tipus, llengua, etc.? Quants líders del PSOE ho recolzen? I del PP? Davant un molt hipotètic projecte federal sap si la societat catalana ho preferiria a la independència?

Davant aquesta situació, els ciutadans de Catalunya… per Dignitat… Què han de fer?

PER LA DIGNITAT – GRUP D’OPINIÓ Bloc / Facebook

Article anteriorLa Fundació Asil Hospital inaugurarà oficialment el nou edifici
Article següentPer un món millor a Catalunya
Hola! Sóc La Garriga Digital.cat! Aquest és el meu número de telèfon, per si tens alguna cosa a dir-me: 698 578 064. Si vols, també em pots escriure un Whatsapp :)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.