Carregats d’història, comença el compte endavant

0
thumb ERC Acord 2014

Quin Onze de setembre! Quin Onze de setembre, el dels 300 anys clavats de la derrota de Barcelona davant les tropes borbòniques. Estem orgullosos de la nostra gent, pensi com pensi, perquè avui, i a Catalunya, la vida no és el preu a pagar per la defensa de les opcions polítiques. Tenim les urnes per crear un nou país. I aquest repte gegantí el fem partint de la força de la gent que s’ha plantat, que ens hem plantat. Volem decidir com ha de ser el nostre nou país, volem transformar el món i avançar.

Els independentistes veterans recordem que fins fa ben poc, els onzes de setembre eren una celebració nostàlgica, reivindicativa, de resistència, fins i tot amb un punt d’acomplexament. Honoràvem els defensors de les llibertats del 1714 i recordàvem els que en tants d’altres períodes s’han entregat en la voluntat de mantenir-nos com a poble. Gràcies a ells, Catalunya, 300 anys després, és un cas únic de resistència cultural, una identitat rica, oberta i que no para d’evolucionar. Una nació sense estat en un món que s’organitza en estats.

El 2014 ja no volem seguir resistint. El que ens ha complagut més d’aquesta Diada és que la qüestió històrica ha quedat en segon terme. Parlem del futur, i ens mobilitzem massivament per construir un nou país, entre tots. Malgrat la càrrega del passat, la V de Barcelona mira en primer terme cap al 9 de novembre d’enguany i les municipals del 2015. Però serà en les properes dècades que posarem en marxa un marc legal i tot un engranatge social per organitzar-nos, des de la voluntat de ser i assegurant el bé comú. Una república.

I perquè mirem cap endavant, som més; i com que som més, farem més bé les coses. I volem ser-hi tots. Volem que hi sigui tothom. Felicitem-nos, perquè la millor manera de donar valor als temps passats és ser propositius de cara al futur. Comença el compte endavant. L’horitzó és obert per a tothom.

Convertirem el vell dolor en amor

i el llegarem, solemnes, a la història

Oriol Ramon

President de la secció local de la Garriga

Esquerra Republicana de Catalunya

Article anteriorCrònica de l’acte institucional de la Diada a la Garriga
Article següentCarpaccio de bacallà amb vinagreta de cigrons

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.